Підсумки саміту G20 вивели біржі Європи в плюс на закритті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підсумки саміту G20 вивели біржі Європи в плюс на закритті

Фондовий ринок
284
Провідні європейські фондові індекси продемонстрували позитивну динаміку за підсумками торгів понеділка на тлі заяви лідерів країн G20 про те, що влада продовжить надавати підтримку економікам, поступово скорочуючи при цьому дефіцити бюджетів, свідчать дані бірж.
До закриття торгів британський індекс FTSE 100 зріс на 0,5% - до позначки 5 071,68 пункту. Німецький DAX 30 підвищився на 1,43% - до 6 157,22. Французький CAC 40 за підсумками торгів набрав 1,61%, піднявшись до 3 576,45.
"Країни G20 прийняли прагматичне рішення, визнавши, що в поточних умовах розумна національна політика важливіша за міжнародну координацію, - наводить агентство Bloomberg думка старшого економіста по Європі UniCredit Group Марко Аннунціата. - Конкретна мета по зниженню дефіцитів бюджетів принаймні наполовину до 2013 року повинна надати підтримку настроям інвесторів, особливо враховуючи той факт, що це означає усвідомлення лідерами G20 можливості її досягнення без зниження темпів відновлення світової економіки".
Згідно з рішенням лідерів країн G20, прийнятому за підсумками саміту в Торонто, дефіцити бюджетів мають бути знижені як мінімум наполовину до 2013 року, а співвідношення держборгу до ВВП - стабілізовано до 2016-го. Проте, відзначаючи нерівномірність відновлення економік різних країн, світові лідери заявили в підсумковому документі саміту, що темпи скорочення дефіцитів бюджетів встановлюватимуться на національному рівні, а вже існуючі плани підтримки економіки - втілені в життя.
Крім того, позитивним чинником для торгівельних майданчиків Європи виявилося і інше рішення, прийняте за підсумками саміту G20. Так, лідери країн "двадцятки" прийняли гнучкіший графік фактичної реалізації нових вимог у банківському секторі, що передбачають збільшення рівнів банківського капіталу і ліквідності.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас