JPMorgan на 7% знизив прогноз цін на нафту в цьому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan на 7% знизив прогноз цін на нафту в цьому році

Енергетика
190
Аналітики JPMorgan знизили прогноз цін на нафту марки WTI в 2010 році на 7,1% на очікуваннях, що високий курс долара США відносно євро обмежить потенціал підвищення вартості нафти, зазначає Bloomberg.
"Оскільки курс долара до євро, як очікується, стабілізується на нинішніх рівнях, зустрічний "валютний вітер", ймовірно, зупинить ціни на нафту на нижчих рівнях, ніж наш нинішній прогноз", - говориться в звіті JPMorgan.
В цьому місяці вартість долара відносно євро досягла максимального рівня більш ніж за 4 роки. "Ціни на нафту зростали із середини травня за рахунок нормалізації активності на фінансових ринках і перших ознаках того, що європейська фінансова криза може не зробити істотного макроекономічного впливу, - вважають аналітики банку. - Ми чекаємо, що ця тенденція збережеться в короткостроковій перспективі".
За підсумками поточного року середня ціна WTI складе, на думку експертів, $81,75 за барель в порівнянні з очікуваними раніше $88 за барель. При цьому експерти зберегли прогноз на 2011 рік на колишньому рівні - $90 за барель.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас