Казахстан: Нескінченні переговори щодо МС неможливі, але ми готові чекати Білорусь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан: Нескінченні переговори щодо МС неможливі, але ми готові чекати Білорусь

183
Знаходитися в нескінченних переговорах щодо Митного союзу (МС) неможливо, але Казахстан готовий чекати Білорусь. Таку позицію позначив російським журналістам у рамках відкриття нового університету в м. Астана - Університету ім. Н.Назарбаєва прем'єр-міністр Казахстану Карім Масімов, передає РБК.
"Ми зараз з Росією йдемо удвох, але завжди готові і раді чекати, щоб і Білорусь приєдналася до Митного союзу", - підкреслив глава уряду Казахстану. Також Казахстан, за його словами, готовий до того, щоб інші сусідні країни приєдналися до Митного союзу. Тим часом, з приводу долі Митного союзу К.Масімов вважає, що "перебувати в нескінченних переговорах неможливо, потрібно приймати рішення і діяти".
Також прем'єр-міністр Казахстану торкнувся перспектив вступу країни до Світової організації торгівлі (СОТ). У зв'язку з цим він підкреслив, що Росія і Казахстан знаходяться на одному рівні переговорному щодо вступу до СОТ. "Між урядами Росії та Казахстану, їх відповідними парламентерами, ведеться узгоджена переговорна політика щодо дій щодо вступу до СОТ. Будемо ми вступати до організації як єдиний Митний союз або окремо - буде вирішуватися узгоджено і одночасно", - підкреслив глава уряду Казахстану, відзначивши , що у нього існують відповідні домовленості з президентом РФ Дмитром Медведєвим і прем'єр-міністром Володимиром Путіним. Таким чином, РФ і Казахстан, за словами К.Масімова, знаходяться на "100% однаковою мірою узгодження питання вступу до СОТ з країнами-членами організації торгівлі".
Нагадаємо, Росія, Білорусь і Казахстан в грудні 2008 р. уклали ряд угод з митного регулювання в рамках Митного союзу. З 1 січня 2010 р. для трьох країн почав діяти єдиний митний тариф в рамках Митного союзу, а з 1 липня ц.р. повинен був набути чинності Митний кодекс трьох країн.
Однак через невдоволення Білорусі порядком сплати вивізних митних зборів на російські нафту і нафтопродукти питання приєднання цієї країни до Митного кодексу опинився під питанням. В результаті 28 травня 2010 р. Росія і Казахстан домовилися ввести в дію Митний кодекс Митного союзу з 1 липня 2010 р. на двосторонній основі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас