ЄС підписав договір про доступ США до банківських даних європейців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС підписав договір про доступ США до банківських даних європейців

202
Євросоюз підписав договір про доступ американців до банківських даних європейців. Німеччина стала останньою країною, котра оголосила про готовність підтримати цей документ після того, як до нього було внесено низку поправок, повідомляє агентство DAPD.
"Нам вдалось збалансувати інтереси безпеки з одного боку і захисту приватних даних з іншого", - заявив міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр. За його словами, внесені за ініціативою Берліна поправки помітно поліпшили договір. Зокрема, в ньому зафіксовано, що в передачі відповідних даних не може бути автоматизму. Запити американців будуть задоволені лише при дотриманні низки складних умов, вони мають бути обгрунтовані і максимально конкретизовані.
За договором, американські спецслужби, які ведуть боротьбу з тероризмом, надалі зможуть через міжбанківську систему платежів SWIFT отримувати інформацію про міжнародні грошові перекази, зазначає агентство dpa. У даних будуть зафіксовано ім'я, номер рахунку і адресу відправника, ім'я одержувача і розмір переказу. Очікується, що документ набуде чинності вже в серпні цього року. На 7 липня заплановано обговорення і затвердження документа в Європейському парламенті.
Експерти вважають, що проблем з ратифікацією не буде - напередодні фракція соціал-демократів зняла свої заперечення, отже під час голосування буде забезпечено більшість. Раніше Європарламент відхилив договір, пославшись на те, що він не забезпечує належного захисту приватних даних.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас