G8 похвалила Україну за роззброєння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G8 похвалила Україну за роззброєння

Казна та Політика
415
Лідери "вісімки" на саміті в канадському Хантсвіллі відзначили значний прогрес в процесі ліквідації зброї масового знищення в Росії і в Україні відповідно до програми, прийнятої на саміті "вісімки" в Кананаскисі в Канаді в 2002 році, йдеться в спеціальній заяві, прийнятій за підсумками зустрічі G8.
Згідно з програмою "Партнерство проти поширення зброї і матеріалів масового знищення", "вісімка" виділяла 20 мільярдів доларів на знищення ОМУ в Росії і в Україні.
"З 2002 року партнери досягли прогресу і продовжують зусилля у всіх пріоритетних сферах, позначених лідерами в Кананаскисі, включаючи знищення хімічної зброї, демонтаж списаних підводних човнів, складування матеріалів, що розщеплюються, перепідготовку колишніх спеціалістів сфері озброєння", - йдеться в документі.
Крім того, "вісімка" відзначила зроблені за цей час зусилля в таких сферах, як фізичний захист ядерних і радіоактивних матеріалів, протидія їх незаконному обороту, підвищення рівня експортного контролю і біологічної безпеки.
В той же час, незважаючи на досягнутий прогрес, лідери "вісімки" звернули увагу на необхідність завершення низки проектів у Росії у сфері знищення хімічної зброї і списання атомних підводних човнів до завершення дії програми, схваленої в Кананаскисі і розрахованої до 2012 року. В зв'язку з цим "вісімка" підтвердила свої зобов'язання щодо завершення пріоритетних проектів у цій сфері в Росії і в Україні.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас