ДПАУ: Заявок на отримання ПДВ-облігацій подано на загальну суму 14 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ: Заявок на отримання ПДВ-облігацій подано на загальну суму 14 млрд грн

Казна та Політика
292
Українські підприємства до 24 червня 2010 року (без врахування 24 і 25 червня) подали 2064 заявки на відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП) на загальну суму 14 млрд грн., що становить 72% від загальної суми податку, що підпадає під оформлення відшкодування облігаціями внутрішньої державної позики (19 млрд 439,7 млн грн.).
Про це повідомила прес-служба Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) в п'ятницю.
За її даними, найбільший відсоток заявок зафіксований в ДПА в АРК - 98% від суми залишку; ДПА в Дніпропетровській області - 94%, ДПА в Черкаській області - 96%, ДПА в Чернігівській, Івано-Франківській, Полтавській областях - по 99% відповідно.
Найменший відсоток заявок зафіксований в ДПА Сумської області - 19% і в ДПА Тернопільської області - 13%.
Як повідомляє ДПАУ, відшкодування сум ПДВ здійснюється платникам податку на відкритих в банках рахунках в цінних паперах.
Як повідомлялося, за постановою Кабінету міністрів №368 "Про випуск ОВДП для відшкодування сум ПДВ" від 12 травня 2010 року, заявки на оформлення відшкодування ПДВ облігаціями можуть бути подані не пізніше за 25 червня 2010 року.
Уряд планує випустити п'ятирічні ОВДП для розрахунків із відшкодування ПДВ з номінальною прибутковістю 5,5% річних. ОВДП будуть амортизаційними - раз на півроку з них виплачуватиметься 10% основного боргу. Виплата купонного доходу також здійснюватиметься раз на півроку.
Водночас із посиланням на заступника глави Державної податкової адміністрації України Олексія Любченка повідомлялося, що облігації із відшкодування ПДВ планується випустити на суму 19,5 млрд грн., відповідні кошти закладені в державному бюджеті на 2010 рік.
В свою чергу, Міністерство фінансів України розраховувало погасити за рахунок випуску ОВДП заборгованість із відшкодування ПДВ на суму не менше 15 млрд грн.: обмін заборгованості на облігації проводиться на добровільній підставі.
Раніше ухвалений і підписаний президентом закон про держбюджет-2010 передбачає відшкодування ПДВ платникам, в яких суми податку задекларовані до відшкодування до 1 травня 2010 року, шляхом оформлення ОВДП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас