Тимчасовий уряд Чехії пішов у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасовий уряд Чехії пішов у відставку

Казна та Політика
250
Тимчасовий уряд Чехії пішов у відставку. Президент країни Вацлав Клаус погодився з рішенням прем'єр-міністра Яна Фішера покинути свій пост, але попросив його виконувати обов'язки до того, як приступить до роботи новий кабінет міністрів, повідомляє Associated Press.
Кабінет Фішера був сформований в травні 2009 р. після того, як попередній правоцентристський уряд отримав вотум недовіри. В умовах політичної кризи Фішер вважався компромісною фігурою, проте його уряд багато хто критикував за небажання ухвалювати важливі політичні рішення і прагнення перекласти всі проблеми на наступний кабінет.
Нагадаємо, на парламентських виборах, що пройшли в Чехії 28-29 травня 2010 р., найбільше голосів виборців набрала Соціал-демократична партія, проте вона не зуміла завоювати абсолютну більшість. В той же час три правоцентристські партії - ГДП (Громадянська демократична партія), ТВП 09 ("Традиція. Відповідальність. Процвітання") і "Громадські справи" - отримали в сумі 118 з 200 місць в нижній палаті парламенту і підписали угоду про готовність сформувати коаліцію.
Втім, домовитися про формування уряду сторонам поки не вдається. За словами експертів, головна проблема - пост міністра фінансів. Проте, можна припустити, що в найближчі тижні компроміс буде знайдений. В цьому випадку наступним прем'єр-міністром скоріш за все стане лідер ГДП Петр Нечас, якому Клаус і доручив очолити переговори.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас