Гайтнер: Світова спільнота більше не може покладатися на американську економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гайтнер: Світова спільнота більше не може покладатися на американську економіку

Казна та Політика
1070
Світова спільнота більше не може, як раніше, покладатися на американську економіку. Як повідомляє ВВС, таку думку висловив міністр фінансів США Тімоті Гайтнер.
За його словами, минули ті часи, коли світова економіка значною мірою залежала від Сполучених Штатів. Для подальшого процвітання необхідне посилення впливу і упевнене зростання решти провідних економік світу.
В ході свого виступу у Вашингтоні напередодні самітів "великої вісімки" (G8) і "великої двадцятки" (G20), які пройдуть 25-27 червня 2010 р. в Канаді, Гайтнер також запропонував спрямувати загальні зусилля на зростання світової економіки і підвищення довіри інвесторів до національних економік. Крім того, глава фінансового відомства США висловив свою думку щодо прагнення Європи якнайшвидше позбавитися від вантажу держборгу і бюджетних дефіцитів, що розрослися.
"Всі згодні з тим, що ці дефіцити необхідно поступово знижувати до стабільного рівня", - відзначив Гайтнер.
Міністр фінансів також вказав на те, що Євросоюз і США "мають багато спільного" в своєму прагненні справитися з поточними фінансовими складнощами. Проте він все ж таки відзначив, що Європа і США "йдуть різними дорогами і з різною швидкістю" в подоланні цих проблем. "Проте, ми рухаємося до загальної мети", - запевнив американський міністр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас