"Ъ": Міністри оборони України та Росії обговорили збільшення чисельності ЧФ РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Міністри оборони України та Росії обговорили збільшення чисельності ЧФ РФ

Казна та Політика
372
В Криму в рамках засідання підкомітету з питань безпеки українсько-російської міждержавної комісії відбулась зустріч міністрів оборони України і Росії Михайла Єжеля та Анатолія Сердюкова. У Севастополі вони ознайомилися з проведенням українсько-російських військово-морських командно-штабних навчань "Фарватер миру-2010". За словами керівника навчань з українського боку контр-адмірала Віктора Носенка, міністри залишилися задоволеними спільною роботою двох флотів. "Ми пропонуємо щороку проводити ці навчання за різними схемами розстановки із застосуванням діючих сил", - сказав Носенко. З 1997 по 2003 рік українсько-російські навчання "Фарватер миру" проводилися з періодичністю разів на два роки.
Засідання підкомітету з питань безпеки українсько-російської міждержавної комісії пройшло вчора в смт Партеніт (Крим). "Сьогодні ми зробимо черговий крок в розвитку військової і військово-технічної співпраці між нашими країнами", - заявив глава Міноборони Михайло Єжель, відкриваючи захід. Це третє за рахунком засідання підкомітету: перше відбулося в грудні 2006 року в Києві, друге - в липні 2007 року в Москві. "Надалі пропозиції української сторони про проведення засідань підкомітету відхилялися у зв'язку із трансформацією позиції Києва з ключових питань російсько-українських відносин", - пояснили в міноборони РФ, відзначивши, що робота підкомітету була відновлена в 2010 році "у зв'язку зі зміною політичного керівництва України".
До порядку денного підкомітету були включені, зокрема, питання про внесення змін до угоди урядів України і Росії про використання полігону злітно-посадочних систем "Нитка" в Криму і про можливе залучення промислових підприємств України до утилізації боєприпасів військових формувань ЧФ РФ.
"Перед нами стоять серйозні питання, які не вирішувалися впродовж багатьох років. Я задоволений тим, що після довгої перерви ми зібралися для продовження діалогу. Той великий обсяг проблем, який був в наших відносинах, ми незабаром вирішимо", - упевнено заявив після закінчення засідання пан Сердюков. Конкретизувати інші питання порядку денного (всього - десять) міністри не стали.
В той же час Анатолій Сердюков підтвердив, що в майбутньому ЧФ РФ буде модернізовано і до складу флоту увійдуть нові кораблі. Раніше головнокомандуючий військово-морським флотом РФ Володимир Висоцький заявив: "Всього до 2020 року для Чорноморського флоту планується побудувати 15 фрегатів і неатомних підводних човнів". Михайло Єжель підтвердив готовність України вести переговори відносно переозброєння ЧФ РФ. "У нас є угода з Росією по базуванню Чорноморського флоту. Потрібно сідати за стіл і вести переговори", - сказав він.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас