Індекс УБ втратив ще 1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс УБ втратив ще 1%

Фондовий ринок
216
Вчорашнє засідання комітету з монетарної політики Сполучених Штатів не зробило істотного впливу на динаміку ризикових активів. Відсутність однозначної реакції учасників ринку стала швидше негативним сигналом, оскільки основна надія биків лежала саме в площині відновлення позитивних настроїв.
В результаті, більша частина азіатської і початок європейської торгівельної сесій ознаменувалися малопомітним домінуванням покупців, проте, вже до відкриття Української біржі на світових майданчиках переважали продажі. При цьому ф'ючерси на індекс S&P 500 стримуються вище 1070-1075 пунктів, нафта торгується флет після вчорашнього зниження прогнозу споживання нафти від МЕА, а європейська валюта торгується з порівняно незначними втратами по відношенню до долара США. "Все це вказує на вірогідність відскоку на ринках ризикових активів, ймовірно, вже під час завтрашньої торгівельної сесії", - вважає старший аналітик інтернет-брокера iTrader Павло Ільяшенко.
Істотне погіршення динаміки світових ринків могло бути спровоковане даними щодо звернень по допомогу з безробіття в Сполучених Штатах. Проте, учасники ринку, пам'ятаючи про нещодавню серію нерадісних економічних даних заклали досить скромні чекання зниження числа звернень. В результаті, скорочення первинних звернень всього на 19 тисяч стало переважно хорошою новиною, що утримала світові майданчики від інтенсифікації продажів у середині торгівельної сесії.
Зниження українського фондового ринку триває другий день поспіль. "В четвер, 24 червня, відкриття проходило з гепом вниз, чому сприяла позитивна динаміка на сусідніх майданчиках, далі ринок опустився на негативну територію", - розповідає трейдер інтернет-брокера iTrader Олег Щокін. Після результатів торгів значення індексу УБ склало 2065,25 базисного пункту, що на 0,99% нижче за рівень закриття торгів попереднього дня. Обсяг торгів за день склав 83,2 млн. гривень, з яких 11,7 млн. гривень оборот в секції термінового ринку.
Більшість ліквідних паперів за підсумками торгівельної сесії показали зниження близько 1-3%. У плюсі завершили день акції HRTR, LTPL і MMKI, з результатом 1,01%, 0,35% і 2,06%. Найбільше зниження відзначене по AZST, ENMZ і KVBZ, які за день втратили 3,14%, 3,39% і 4,24% капіталізацій відповідно. За обсягом торгів лідирують AZST і ENMZ, з результатом 9,9 млн. гривень і 8,4 млн. гривень, найбільшу кількість операцій уклали по AZST і UNAF, 234 і 349 операцій відповідно.
За словами Ільяшенка, ключовим економічним релізом останнього торгівельного дня тижня стане публікація фінальних даних про значення ВВП США в першому кварталі 2010 року. Нагадаємо, що попередня ревізія закінчилася скороченням показника зростання на 0,2% до 3%. Також варто звернути увагу на те, що український ринок акцій буде закритий протягом трьох днів з 26 по 28 червня, що, враховуючи Саміт G20, ставить під питання доцільність перенесення спекулятивних позицій через тривалі вихідні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас