Співпраця з МВФ не вимагає перегляду макропрогнозів України на 2010р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співпраця з МВФ не вимагає перегляду макропрогнозів України на 2010р

Казна та Політика
259
Подальша співпраця з Міжнародним валютним фондом (МВФ) не вимагає перегляду макропоказників і прогнозів на 2010 рік, стверджує міністр фінансів України Федір Ярошенко.
"З макропрогнозами в нас все нормально. Їх перегляд не потрібний", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання про хід переговорів з місією МВФ.
За словами міністра, консультації із представниками фонду тривають.
Як повідомлялося, експерти місії МВФ у понеділок прибули до Києва.
Раніше було заявлено, що під час роботи місії МВФ буде обговорюватися проект нової програми співпраці України і Фонду. Основною темою переговорів, за інформацією віце-прем'єра Сергія Тігіпко, буде планування дефіциту держбюджету України.
МВФ восени 2008 року ухвалив рішення щодо виділення Україні кредиту в розмірі близько $17 млрд у рамках програми stand-by. За нею було виділено три транші на загальну суму майже $11 млрд. Виділення четвертого траншу в розмірі $3,8 млрд було заплановано на листопад 2009 року за підсумками третього перегляду програми. Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня 2009 року, однак не зробила позитивної заяви про завершення огляду.
Новий уряд України розраховує отримати від МВФ протягом найближчих двох з половиною років $19-20 млрд у рамках нової програми співпраці. Згідно з державним бюджетом України, в 2010 році на пряме фінансування бюджету планується залучити від МВФ $2 млрд.
Уряд прогнозує зростання ВВП в 2010 році на рівні 3,7% при інфляції 13,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас