У Венесуелі націоналізують 11 нафтових веж американської компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Венесуелі націоналізують 11 нафтових веж американської компанії

Енергетика
430
Венесуела націоналізувала кілька бурових веж, що належать американській компанії Helmerich and Payne, на тлі боротьби уряду Уго Чавеса зі зниженням видобутку нафти і економічним спадом.
Одинадцять бурових установок не діяли протягом кількох місяців після суперечки про виплати між HP і венесуельською нафтовою компанією PDVSA. Міністр нафти Рафаель Рамірес заявив, що вежі були націоналізовані, аби повернути їх до виробництва.
"Деякі власники бурових веж відмовилися обговорювати тарифи з PDVSA і вважали за краще, аби їх устаткування простоювало. Це має ставлення, у тому числі, і до американської компанії Helmerich & Payne", - заявив Рамірес.
Після переходу бурових веж у власність держави, вони будуть використані для збільшення нафтовидобування і забезпечення суверенітету Венесуели в нафтовій сфері, сказав Рамірес. За його словами, приватний сектор планував використовувати ці 11 свердловин в штаті Ансоатегі для бойкоту нафтовидобування, аби дестабілізувати ситуацію в економіці країни.
Helmerich & Payne припинила роботу 11 бурових свердловин близько року тому через заборгованість венесуельської сторони із платежів за обслуговування устаткування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас