Росія, підсумки торгів: після волатильного дня індекси показали негативну динаміку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія, підсумки торгів: після волатильного дня індекси показали негативну динаміку

Фондовий ринок
184
Російські фондові торги в середу, 23 червня, закрилися зниженням провідних індексів. Індекс ММВБ знизився на 0,73% - до 1377,97 пункту, а індекс РТС знизився на 1,15% - до 1418,42 пункту.
"До кінця торгівельної сесії середи російські фондові індекси, після волатильного дня, показали негативну динаміку", - відзначає в своєму вечірньому коментарі аналітик компанії "АТОН" Олена Кожухова.
"Коректувальні настрої, забезпечені невпевненістю інвесторів стосовно стабілізації ситуації в Європі, а також публікацією негативної макроекономічної статистики щодо житлового ринку США, сьогодні знов переважали по всьому світу і не обійшли стороною російські папери, які протягом дня, проте, незважаючи ні на що, намагалися зміцнитися і вийти в плюс. Вартість нафти і металів слабшала, а відкриття торгів у Штатах, попри зростання ф'ючерсів протягом російських торгів, сталося на негативній території. Опублікована о 18:00 статистика показала падіння продажів нових будинків за травень в порівнянні з квітнем на 32,7% (очікувалося зниження на 18,7%, а місяцем раніше показник зріс на 14,7%), що значно прискорило падіння російського ринку.
"Лідерами падіння до кінця російських торгів стали папери ММК (-3,43%) і Северсталі (-3,13%), а в лідерах підвищення виявилися звичайні акції Ростелекому (+2,92%) і Аптек 36 і 3 (+2,62%). Акціонери ВАТ «Уралсвязьінформ» під час річних зборів прийняли рішення провести реорганізацію фірми у формі приєднання до ВАТ «Ростелеком». Звичайні і привілейовані акції Уралсвязьінформу додали 2,12% і 1,76% відповідно. Компанія «Аптеки 36 і 6» вчора оприлюднила фінансові результати за 2009 рік по МСФО і, незважаючи на загальні слабкі показники, інвестори звернули увагу на деякі поліпшення. Так, чистий збиток фірми за минулий рік знизився більш ніж в 4 рази", - відзначає аналітик.
"Завтра в США о 16:30 будуть опубліковані щотижневі дані про зміну первинних і загальних заявок на допомогу з безробіття (очікується зниження), а також динаміка замовлень на товари тривалого користування за травень. Середні прогнози аналітиків, опитаних Bloomberg, говорять про вірогідність зниження загального числа замовлень на 1,4% і підвищення замовлень без врахування транспорту на 1%. Місяцем раніше динаміка показників була прямо протилежною.
"Індекс ММВБ провів велику частину сьогоднішньої торгівельної сесії, консолідуючись в рівня 1395 пунктів. До кінця торгів ринкові настрої, проте, значно погіршилися і відвели індикатор до рівня 1370 пунктів. Від здатності індексу стриматися вище підтримки 1365 пунктів залежатиме вірогідність продовження корекції ближче до 1300 пунктів", - сказала Кожухова.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас