Комітет Європарламенту підтримав Ісландію в намірі увійти до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет Європарламенту підтримав Ісландію в намірі увійти до ЄС

Казна та Політика
182
Комітет з питань закордонних справ Європарламенту підтримав Ісландію в її намірі приєднатися до ЄС.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це йдеться в резолюції, схваленій сьогодні на засіданні Комітету.
В документі відзначається, що як член Європейської економічної зони Ісландія має досить високу ступінь відповідності свого законодавства до законодавства ЄС, зокрема, у сфері організації єдиного ринку. В той же час, на переконання депутатів, країна має потребу і у низці реформ, зокрема, в організації і функціонуванні системи фінансового нагляду, а також системи гарантування депозитів.
“Це - ключові інституційні слабкості економіки Ісландії”, - відзначається в резолюції, підготовленій Крістіаном Дан Преда (група народних партій, Румунія).
Депутати також закликали Рейк'явік до реформування судової системи з метою забезпечення її незалежності. Окрему стурбованість членів Комітету викликає домінування Міністерства юстиції і прав людини в призначенні суддів, прокурорів і вищих судових посадових осіб.
Крім того, в документі відзначається, що в світлі політичної і економічної кризи з літа 2009 року підтримка членства в ЄС серед населення Ісландії почала зменшуватися. Для подолання цієї негативної тенденції депутати запропонували владі Ісландії ініціювати публічне обговорення перспектив членства в ЄС.
Як повідомляв УНІАН, 17 червня Європейська Рада (саміт голів держав і урядів країн-членів ЄС) на своєму засіданні вирішила почати переговори з Ісландією про приєднання до ЄС.
Ісландія офіційно подала заявку на вступ до Європейського Союзу 23 липня 2009 року після того, як 16 липня 2009 року новий склад парламенту країни проголосував за те, щоб уряд почав переговори з Європейським Союзом з питання членства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас