Багатіїв стає все більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багатіїв стає все більше

Казна та Політика
1097
В 2009 році кількість людей в світі зі статками більше мільйона доларів склала десять мільйонів, свідчать дані дослідження, проведеного Merrill Lynch Global Wealth Management і Capgemini. Сукупне багатство мільйонерів у фінансовому вираженні складало 39 трлн дол., що на 18,9% вище, ніж торік. У 2008 році мільйонерів було всього 8,6 млн.
На думку дослідників, дані свідчать про те, що 2009 рік більше сприяв індивідуальному збагаченню, ніж 2008. "Останні декілька років були значними для багатих інвесторів. Тоді як в 2008 році кількість найбагатших зменшувалася, то вже наступного року спостерігалася зворотна тенденція, і в цьому відношенні світ повернувся на позиції 2007 року", - прокоментувала дослідження Салі Кравчек, президент Global Wealth and Investment Management, Bank of America.
"Зростання найбагатших людей планети йде в основному за рахунок населення країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, головним чином Індії і Китаю, а також Бразилії. Саме АТР залишався єдиним регіоном в світі, де і макроекономічна ситуація і ринкові драйвери, що сприяють індивідуальному збагаченню, залишалися сприятливими", - відзначив керуючий директор Capgemini Бертран Лаваїссер.
Незважаючи на те, що зростання кількості мільйонерів спостерігалося в країнах, що розвиваються, їх загальна кількість в старих капіталістичних державах - США, ФРН, Японії - залишається значною і складає 53,5% від загального числа багатих. Північна Америка залишається домом для багатих, тут проживають всього 3,1 млн мільйонерів - 31% від всіх багатіїв світу. У США проживають 2,87 млн мільйонерів, за ними йде Японія - 1,65 млн осіб. У Німеччині проживають 861 тис. мільйонерів, в Китаї - 477 тис. осіб. Найвища концентрація мільйонерів спостерігалася в Швейцарії - майже 35 мільйонерів на тисячу осіб, які досягли повнолітнього віку.
Дослідники вважають, що нових мільйонерів світу поставлятимуть країни БРІК. При цьому незабаром в країнах АТР, а також Китаї та Індії кількість мільйонерів перевершить їх кількість в розвинених країнах. У цьому регіоні найвищі в світі темпи зростання економіки, що і є заставою збільшення кількості багатих.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас