Великобританія, Франція і Німеччина введуть додатковий податок на банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія, Франція і Німеччина введуть додатковий податок на банки

Казна та Політика
276
Великобританія, Франція і Німеччина погодилися ввести додатковий податок на банки, повідомляє New York Times.
Відповідно до спільної заяви фінансових міністерств трьох держав розмір податку залежатиме від прибутку і обороту фінансових інститутів. Це рішення було прийняте з метою ослабити фінансовий тиск на громадян, які в період економічної кризи обкладалися підвищеними податками. Крім того, цей захід дозволить залучити банки до відновлення світової економіки після фінансової кризи, головними винуватцями якої вони і стали.
У Великобританії вже з січня 2011 року обкладуть новими зборами банки і підвищать ПДВ ради скорочення дефіциту бюджету країни. Таким чином, уряд Девіда Кемерона розраховує додатково вилучити в банків майже $3 млрд. (2 млрд. фунтів стерлінгів). Франція і Німеччина конкретизують свої плани пізніше: Париж планує повідомити про деталі нового податку при публікації бюджету на майбутній рік, який буде представлений до парламенту в жовтні. Берлін збирається представити відповідний законопроект нинішнього літа.
Відзначається, що ставки та інші умови оподаткування в кожній з країн можуть відрізнятися через місцеві особливості фінансової системи. Проте всі вони наберуть чинності з наступного року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас