Разом з Британією нову систему банківського оподаткування введуть Франція і Німеччина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Разом з Британією нову систему банківського оподаткування введуть Франція і Німеччина

Казна та Політика
504
Великобританія, Німеччина і Франція скоординують дії у сфері банківського оподаткування, змінивши його принцип. Нова система банківського оподаткування передбачатиме пряму залежність розміру податку від балансу банку, повідомляється в опублікованій сьогодні спільній заяві фінансових міністерств трьох держав.
Як сподіваються в урядах, цей захід захистить платників податків від необхідності фінансової участі у відновленні національної економіки після фінансових криз, головним винуватцем останнього з яких став якраз банківський сектор.
Крім того, нова система оподаткування банків забезпечить однорідне конкурентне середовище для всіх організацій фінансового сектора. Реформа спонукає банки ретельніше стежити за станом своїх фінансів, що має скоротити ризики, які вони становлять для економіки країни. Проте, як повідомляють в міністерствах фінансів, система враховуватиме індивідуальні обставини і існуючі податкові системи трьох держав, а тому її застосування може розрізнятися в кожному з них.
Податок був врахований в бюджеті Великобританії, деталі якого були розкриті сьогодні. Парламентарі Німеччини займаються розробкою відповідного законопроекту з березня, і, як очікується, він буде представлений кабінету міністрів країни влітку цього року. Франція пообіцяла врахувати нововведення при розгляді наступного державного бюджету.
Рішення вийшло за домовленістю країн - членів G20, за умовами якої фінансовий сектор повинен взяти значну участь в реалізації планів уряду з відновлення банківської системи і згладжування наслідків фінансової кризи. На вирішальній ролі фінансового сектора наполягав також Міжнародний валютний фонд (МВФ).
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас