Тарифи ЖКГ в Києві підвищать з 1 липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи ЖКГ в Києві підвищать з 1 липня

Казна та Політика
837
Київська міська державна адміністрація підтверджує, що тарифи на житлово-комунальні послуги для населення з 1 липня будуть повернені на рівень тарифів, що діяли до Меморандуму між Київською міськдержадміністрацією, НАК "Нафтогаз Україні" і АК "Київенерго" про стабільне енергозабезпечення столиці в зимовий період в жовтні 2009 - травні 2010 року.
Про це сьогодні журналістам повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко на засіданні Антимонопольного комітету України (АМКУ).
"Вносяться зміни до чинних тарифів. Вони були припинені лише на період дії меморандуму. Меморандум закінчився, ми відновили дію тих тарифів, які були, і не більше. З 1 липня ми повернемося до старих тарифів, по яких вже платили 4 чи 5 місяців", - сказав він.
За даними Голубченка, "старі тарифи покривають собівартість комунальних послуг приблизно на 72%".
Голубченко відзначив, що стосовно подальшого підвищення тарифів можна буде говорити після того, як закінчить роботу інспекція з цін, яка визначить собівартість тарифів і її відповідність рівню оплати.
При цьому Голубченко повідомив, що готовий прислухатися до сьогоднішнього рішення Антимонопольного комітету, який рекомендував КМДА визначити порядок інформування споживачів про структуру тарифу, норм споживання і порядку надання комунальних послуг, визначити виконавців послуг з централізованого опалення і постачань гарячої води, а також налагодити фактичний облік гарячої води і тепла.
Він пояснив, що на сьогодні виконавцем послуг з постачань тепла, гарячої і холодної води, вивозу побутових відходів визначені жеки, а виробника тепла і гарячої води повинне визначити Міністерство з питань ЖКГ.
На сьогоднішньому засіданні АМКУ також рекомендував Міністерству з питань ЖКГ сформувати єдиний порядок оприлюднення і доведення до споживачів інформації про тарифи на ЖКП з врахуванням позицій територіальних громад, а також визначити критерії встановлення виробника і виконавця ЖКП централізованого опалення і постачання гарячої води.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас