Японія оприлюднила 10-річний план податково-бюджетної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія оприлюднила 10-річний план податково-бюджетної реформи

Казна та Політика
328
Уряд Японії на чолі з Демократичною партією Японії пообіцяв збалансувати основний бюджет країни протягом найближчого десятиліття в рамках свого першого плану із реформування податково-бюджетної сфери, який був схвалений у вівторок, передає Dow Jones Newswires.
Тим самим був закладений фундамент для виконання грандіозного завдання, що полягає в тому, аби вирішити проблему величезного боргу країни.
За оцінками уряду, йому, можливо, доведеться щорічно заповнювати діру в бюджеті розміром в 22 трлн. єн до фінансового року, що завершується в березні 2021 року, аби досягти своєї мети за ситуації, коли економічне зростання залишатиметься скромним. Це підкреслює наскільки важким може виявитися подібне починання. Якщо Токіо мав би намір забезпечувати надходження коштів у такому обсязі лише за допомогою підвищення податку на вжиток, ставка якого зараз складає 5%, тоді йому довелося б підвищити податок з продажів майже в три рази.
За основними положенням податково-бюджетної реформи, очолюваний прем'єр-міністром Наото Каном уряд планує вжити заходів для того, щоб обмежити річні витрати протягом наступних трьох фінансових років і утримувати обсяги випуску нових гособолигаций на рівні нижче 44,3 трлн. єн у фінансовому 2011 році. Обсяг випуску співпадає з обсягом для поточного фінансового року, який почався в квітні. В уряді також пообіцяли зробити все можливе для того, щоб знизити обсяг випуску держоблігацій протягом наступних років.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас