BP проспонсурує Олімпійські ігри 2012 р. в Лондоні, не дивлячись на фінансові утруднення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BP проспонсурує Олімпійські ігри 2012 р. в Лондоні, не дивлячись на фінансові утруднення

Казна та Політика
274
Британська енергетична корпорація BP планує залишитися одним з основних спонсорів Олімпійських ігор в Лондоні 2012 р., не дивлячись на власні фінансові утруднення, пов'язані з ліквідацією наслідків аварії на буровій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці. Про це повідомив виконавчий директор BP у Великобританії Пітер Мезер.
При цьому він наголосив, що компанія вже неодноразово спонсорувала Олімпійські ігри і має намір продовжити дану практику.
Голова організаційного комітету Олімпіа-2012 в Лондоні Себастьян Коє підтвердив наміри компанії проспонсорувати Ігри і наголосив, що BP як і раніше залишається одним з основних партнерів в організації і проведенні Ігор, передає Associated Press.
На сьогодні реальні витрати BP на ліквідацію аварії і судові виплати склали вже 2 млрд дол., проте загальна сума витрат для BP оцінюється в десятки мільярдів доларів. За даними британських ЗМІ, знекровлена нафтовим лихом компанія планує залучити на ринку 50 млрд дол. за рахунок ринкових позик, банківських кредитів і продажу активів. Нафтова катастрофа поблизу узбережжя США почалася 20 квітня 2010 р. з вибуху метану на платформі Deepwater Horizon, що знаходилася під управлінням BP. Опісля два дні платформа затонула, а з пошкодженої свердловини на глибині 1,5 км почала фонтанувати нафта.
За оцінками американських урядових експертів, нафта витікає зі свердловини з швидкістю до 60 тис. бар./день, але BP поки вдається збирати не більше 25 тис. бар. у день. Відзначимо, що напередодні в Інтернет просочився внутрішній документ компанії BP, з якого виходить, що у гіршому разі з аварійної свердловини може витікати до 100 тис. бар. нафти щодня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас