Кіпрська компанія спростувала заяву ФДМ про своєчасне повідомлення про недопуск до конкурсу стосовно "Луганськтепловозу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпрська компанія спростувала заяву ФДМ про своєчасне повідомлення про недопуск до конкурсу стосовно "Луганськтепловозу"

218
Компанія Mаntara Holding (Кіпр) спростовує заяву Фонду державного майна про своєчасне повідомлення компанії про те, що вона недопущена до участі в конкурсі з продажу 76% холдингової компанії "Луганськтепловоз" (Луганськ). Про це агентству "Українські новини" повідомив представник Mаntara Holding В'ячеслав Деришев. "Ці заяви виглядають дуже зухвало", - відзначив він.
За словами Деришева, 8 червня представник Mаntara Holding був присутній на процедурі розкриття конвертів із заявочними документами компаній, що претендують на участь в конкурсі, але жодних коментарів щодо комплектності заявки не отримав. Після цього Mantara Holding практично щодня зверталася до Фонду наміром дізнатися про долю заявки, але, знову ж таки жодних коментарів не отримувала. У результаті, за даними Деришева, лише 14 червня компанія отримала підписане цим же числом повідомлення про недопуск до конкурсу.
В документі, що є у розпорядженні агентства, йдеться, що Mаntara Holding недопущена до конкурсу згідно з протоколом засідання робочої групи з проведення експертизи підтверджуючих документів від 8 червня, який був затверджений 14 червня.
Таким чином, як дата листа, яким фонд повідомив про недопуск компанії Mаntara Holding до участі в конкурсі з приватизації ВАТ "ХК "Луганськтепловоз", так і сам наказ фонду з цього приводу датовані 14 червня 2010 року. У зв'язку з цим заява фонду про те, що Mаntara Holding нібито була сповіщена про недопуск до участі в приватизаційному конкурсі 8 червня 2010 року не має під собою реальних підстав. Як причина відмови в допуску до конкурсу фонд привів пункт 6.9 положень про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств, не конкретизувавши його.
Як повідомлялося раніше, 18 червня голова ФДМ Олександр Рябченко заявив, що Mаntara Holding знала про недопуск її до конкурсу ще за 6 днів до його проведення. Раніше кіпрська Mаntara Holding заявила, що вважає результати проведеного ФДМ 15 червня конкурсу з продажу 76% холдинговій компанії "Луганськтепловоз" заздалегідь зумовленими.
15 червня ФДМ визнав переможцем конкурсу з продажу 76% акцій "Луганськтепловозу" управляючу компанію "Брянський машинобудівний завод", яка запропонувала за даний актив 410 мільйонів гривень.
До участі в конкурсі ФДМ допустив Науково-виробниче об'єднання імені Фрунзе (Суми, входить до групи "Енергетичний стандарт" бізнесмена Костянтина Григоришина), УК "Брянський машинобудівний завод" (Росія, належить російському "Трансмашхолдингу").
Компанія Mantara Holding (Кіпр, близька до групи "Приватбанку") не була допущена до торгів, оскільки, за даними ФДМ, не надала комісії інформацію про джерела фінансування покупки держмайна, а також тому, що її фінансову звітність не завірив український аудитор, як того вимагає законодавство.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас