Тимонькін: Введення 5%-го податку на доходи фізосіб необхідно для розвитку економіки та банківського сектору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимонькін: Введення 5%-го податку на доходи фізосіб необхідно для розвитку економіки та банківського сектору

Казна та Політика
951
Введення 5%-го податку на доходи фізосіб необхідно для розвитку економіки і банківського сектору. Про це в ході конференції заявив голова правління АКБ "Укрсоцбанк" Борис Тимонькін. Він нагадав, що відповідно до українського законодавства всі види доходів - оподатковувані.
"Безперечно, треба оподатковуватися. Як це позначиться на рівні депозитів - ніяк не позначиться, тому що пропонована ставка - 5%. Це означає, що сьогодні людина, яка отримує 20% по депозиту буде на руки отримувати 19% ... альтернативи цьому ніякої немає, і ніякого відтоку депозитів не буде ", - запевнив Б.Тимонькін.
У свою чергу, глава правління АКБ "Сторокиївський" Юрій Яременко підтримав свого колегу і зазначив, що до введення такої ставки банківський сектор був готовий давно. На його думку, ніякого відтоку депозитів не відбудеться, з огляду на відновлення активності вкладів у банки.
"Не буде ніякого відтоку, якщо б навіть цей податок був введений раніше, то все одно не було б ніякого відтоку, оскільки люди починають діставати свої заощадження з "криївок" і розміщувати їх у депозити, і цей процес відбувається достатньо активно", - запевнив Ю.Яременко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас