Єфименко: Введення 5%-податку на доходи фізосіб не означає подвійного оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфименко: Введення 5%-податку на доходи фізосіб не означає подвійного оподаткування

Казна та Політика
8760
Введення 5%-податку на доходи фізосіб не означає подвійного оподаткування. Про це в ході конференції заявила заступник міністра фінансів України Тетяна Ефименко.
Т.Єфименко нагадала, що податок на доходи фізосіб існує в багатьох країнах світу, а в Україні буде запроваджено згідно з проектом Податкового кодексу з 1 січня 2013 р. "В цьому випадку не відбувається подвійне оподаткування ... Треба пам'ятати про те, що вклади, знаходячись в банках, вже перетворюються на фінансовий ресурс, який бере участь в економіці і, таким чином, приносить цілком окремі доходи, які, власне кажучи, і підлягають оподаткуванню. На наш погляд - це і є реалізацією принципу справедливості, коли ми говоримо про те, що потрібно побудувати шкалу оподаткування, якщо у громадян України є доходи з різних джерел", - зазначила Т.Єфименко.
Вона підкреслила, що уряд поки не може дати попередніх оцінок по доходах, які отримає держава від такого оподаткування, оскільки "важко сказати, як поведуться вкладники". За словами заступника міністра, окремі експерти не виключають, що введення такого оподаткування понизить притік вкладів в банки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас