ЦБ Китаю неочікувано залишив паритетний курс юаня без змін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Китаю неочікувано залишив паритетний курс юаня без змін

Валюта
566
Народний банк Китаю в понеділок несподівано залишив паритетний курс юаня без змін в порівнянні з п'ятницею, що призвело до зростання американського долара, передає Dow Jones Newswires.
Рішення центрального банку знов встановити паритетний курс юаня проти долара на 6,8275 було сприйнято як знак того, що Пекін бажає стримати чекання різкого зростання юаня в найближчому майбутньому, не дивлячись на свою заяву на вихідних, яка вказувала на те, що він знов почне підвищувати курс своєї валюти.
"Багато інвесторів чекали, що Народний банк Китаю сьогодні трохи підвищить курс юаня, і перед заявою з приводу паритету вони торгували, виходячи з цих міркувань. Це було повним розчаруванням", - говорить трейдер одного японського банку.
Заява Народного банку Китаю з приводу валютної політики, зроблена у вихідні, викликала чекання зростання юаня на азійських торгах, що призвело до того, що єна досягла тритижневого максимуму проти долара на початку сесії, оскільки японська валюта часто використовується як індикатор для жорстко регульованого юаня. Ефект доміно призвів до зростання пари євро/долар до 4-тижневого максимуму.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас