МВФ володіє достатніми коштами для підтримки європейських країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ володіє достатніми коштами для підтримки європейських країн

Казна та Політика
263
Міжнародний валютний фонд (МВФ) володіє достатніми коштами для підтримки європейських країн, повідомив перший заступник директора-розпорядника МВФ Джон Ліпськи в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму.
"МВФ володіє достатніми коштами для того, щоб виконувати свої зобов'язання", - сказав він, відповідаючи на питання глави Сбербанку Росії, колишнього міністра економічного розвитку РФ Германа Грефа.
Греф запитав про фінансування програми підтримки країн Європи, в рамках якої МВФ повинен надати 250 млрд євро. "Я все-таки поставлю ще одне питання, таке по секрету, тут аудиторія не дуже велика (. . .) Джон, скажіть, по секрету, є у вас 250 млрд євро чи ні?" - запитав він під час пленарного засідання, яке транслювалося по російських телеканалах та Інтернеті.
Голова Сбербанку пояснив, що один трейдер йому рекомендував не вірити обіцянкам про виділення фінансування на програму підтримки країн ЄС. СпіврозмовникГрефа посилався на поправки до закону про стабільність США, що забороняють Сполученим Штатам надавати допомогу іноземним державам за рахунок платників податків цієї країни. "А в МВФ грошей немає", - навів слова трейдера голова Сбербанку.
Ліпськи, у свою чергу, запевнив, що кошти в МВФ є. "У середньостроковій перспективі ми володіємо адекватним фінансуванням, а в довгостроковому плані я не вважаю, що наші члени дозволять МВФ не виконати свої зобов'язання", - підкреслив він.
Греф зазначив, що, коли прозвучала ця заява, віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін почав нервувати. "Коли ти (Дж.Ліпськи) сказав, що країни-члени не залишать МВФ жодного шансу не виконати зобов'язання, я чомусь поглянув на Олексія Леонідовича Кудріна. Він почав нервово протирати окуляри", - підкреслив глава Сбербанку. Він пояснив, що, можливо, така реакція міністра фінансів РФ була викликана відсутністю закону, що забороняє фінансувати інші країни за рахунок платників податків РФ.
"Я зрозумів, що в Росії немає ще такого закону. Напевно, фонд (допомоги країнам ЄС) буде сформований", - сказав Греф.
Трохи пізніше голова Сбербанку додав: "Олексій Леонідович (Кудрін) говорить, що навіть є такий закон, але я зрозумів, що російські платники податків осторонь не залишаться".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас