Вибух на шахті в Китаї: десятки загиблих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибух на шахті в Китаї: десятки загиблих

Казна та Політика
210
Щонайменше 46 людей загинули в результаті вибуху на шахті в провінції Хунань в Китаї, рятувальникам вдалося витягти з-під землі 26 робочих, повідомляє ВВС із посиланням на агентство Сіньхуа.
Шестеро з врятованих сильно обгоріли і знаходяться в критичному стані.
За даними китайського державного телебачення, причиною катастрофи став вибух підземного порохового складу. Є побоювання, що під землею ще можуть знаходитися люди.
На місце аварії прибув губернатор провінції Хунань, який особисто керує рятувальною операцією.
Представники уряду заявили, що шахта експлуатувалася нелегально, оскільки термін ліцензії закінчився 6 червні нинішнього року. Влада перекрила на шахті подачу електроенергії, проте, за словами кореспондентів, власники підприємства зуміли відновити її.
Нагадаємо, 29 травня ц.р. в результаті вибуху у вугільній шахті в Китаї загинули 17 гірників. Інцидент стався в місті Ченьчжоу провінції Хунань в центральному Китаї.
Нагадаємо, наймасштабніша трагедія на вугільних розробках в історії Китаю сталася в лютому 2005 р. Тоді вибух метану на шахті "Суньцзявань" у провінції Ляонін забрав життя більше 200 людей.
21 листопада 2009 в результаті вибуху метану в провінції Хейлунцзян загинуло 104 шахтаря.
Відзначимо, китайські шахти вважаються одними з найнебезпечніших у світі, щорічно там гинуть тисячі шахтарів. Більшість аварій відбувається через недотримання техніки безпеки, в тому числі через недостатню вентиляцію і відсутность необхідних засобів для гасіння пожежі.
Згідно з офіційною статистикою, в 2009 р. на шахтах у Китаї сталося 1616 аварійних інцидентів, у результаті чого там загинула 2631 людина. У 2008 р. інциденти на вугільних шахтах Китай забрали життя більше 3 тис. чоловік. У тому ж році уряд КНР змушений був закрити близько 1 тис. шахт, так як вони не відповідали вимогам норм безпеки.
Проте незалежні профспілки стверджують, що реальне кількість жертв значно вище, оскільки часто факти аварій замовчуються власниками, які намагаються таким чином уникнути закриття шахт.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас