Саркозі пропонує обкласти банки податком для зниження ризиків фінансових криз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі пропонує обкласти банки податком для зниження ризиків фінансових криз

Казна та Політика
231
Президент Франції Ніколя Саркозі виступив за введення спеціального податку на кредитні організації для того, аби мінімізувати можливі ризики майбутніх фінансових криз. "Я виступаю за оподаткування банків. Крім того, вони самі повинні фінансувати відповідне страхування ризиків", - сказав Саркозі, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ). Він зазначив, що банківські втрати повинні компенсуватися не державою за рахунок платників податків, а страховими інститутами.
Саркозі також закликав модернізувати міжнародну валютну систему, домовившись про її нову конфігурацію. Він вважає, що важливі рішення з приводу майбутньої нової валютної системи повинні приймати всі основні фінансові держави.
На його думку, причиною глобальної економічної кризи, яка вибухнула в світі в 2008 році, стала "відсутність системи управління, адаптованої до ХХI століття". "Що сталося? Світ змінився, світ став великим селом", - сказав Саркозі. При цьому він зазначив, що уряди досі застосовують застарілі інструменти управління, не пристосовані до сьогоднішніх реалій. "Необхідно закласти основу економічно-фінансової імплементації для того, щоб уникнути катастрофи", - підкреслив президент Франції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас