Медведєв закликає до модернізації російської банківської системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв закликає до модернізації російської банківської системи

Казна та Політика
186
Російській економіці потрібні "довгі гроші", а фінансовому сектору - відповідна модернізація, заявив сьогодні під час зустрічі в Санкт-Петербурзі з керівниками найбільших російських і зарубіжних банків президент РФ Дмитро Медведєв.
При цьому він підкреслив, що "вітчизняні фінансові інститути повинні відповідати не лише елементарним принципам стійкості, але і міжнародним вимогам". "У свою чергу ці міжнародні вимоги також повинні змінюватись", - вважає Медведєв.
Згадавши про домовленості у фінансовій сфері, які досягаються керівниками "двадцятки", Медведєв визнав: "Відверто кажучи, ніхто з нас не задоволений тим, що ми до цих пір зробили. Вочевидь, що значна частина роботи ще попереду".
При цьому президент відзначив, що в Росії удалося зробити низку важливих кроків зі зміцнення фінансової сфери. Він виділив серед них розробку плану заходів щодо створення в РФ міжнародного фінансового центру.
"Цим планом мені довелося займатися особисто. Можливо, це і непогано, тому що інколи для того, щоб розворушити інертну машину уряду, інертну машину відомств, потрібне втручання глави держави", - сказав він.
Медведєв також визнав, що банківська звітність в Росії далека від ідеалу і що її необхідно зробити сучаснішою і менш громіздкою. За словами президента, "наша звітність доки явно не на найвищому рівні, хоча заради об'єктивності треба визнати, що подібні претензії є і до інших фінансових систем, і до інших країн".
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас