Політика економії у Європі може зашкодити російській економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політика економії у Європі може зашкодити російській економіці

Казна та Політика
164
Политика економії в Європі може серйозно зашкодити російській економіці. До такого висновку дійшли фахівці Центру економічних досліджень Інституту глобалізації і соціальних рухів (ІГСР), повідомляє РосБізнесКонсалтинг.
Практика скорочення бюджетних витрат і здешевлення робочої сили веде до звуження ринків. ЄС прагне зробити виробництво і послуги дешевшими, аби підтримати експорт і туризм. Проте падіння рівня життя в Європі створює умови для скорочення ввезення товарів, включаючи енергоресурси з Росії, вважають експерти центру.
Прибічники курсу радикальної економії стверджують, що громадяни Європи (особливо Західної) звикли до дуже легкого життя. Вказується, що тепер вони повинні вчитися жити на рівні стану економіки. За цими твердженнями ховається прагнення урядів підняти рентабельність корпоративного експорту і допомогти банкам за рахунок населення.
Заходи економії починають проводитися в Іспанії, Німеччині, а також державах Східної Європи - Угорщині, Румунії та інших країнах. Вважається, що без жорсткої бюджетної економії не обійтися Британії, Португалії, Італії і Франції.
Непопулярні заходи допоможуть країнам ЄС підтримати свій експорт, але завдадуть потужного удару по ввезенню товарів з-за кордону. Важливим вважається витіснення імпортних товарів місцевою продукцією із антикризового досвіду США. Загальноєвропейська манія економії погіршує перспективи іноземних постачальників нафти, металів та іншої сировини, підкреслили в центрі.
Особливо помітно можуть впасти постачання до Європи російського газу, в 2009 р. його видобуток вже було зменшено на 12,1%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас