Ізраїль скасував візи для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль скасував візи для українців

Казна та Політика
6118
Уряд Ізраїлю на своєму засіданні прийняв рішення про введення безвізового режиму з Україною, повідомляє радіостанція "Коль Ісраель".
Прем 'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху підкреслив, що скасування віз для громадян України приведе до збільшення кількості туристів і, як наслідок, - посилення темпів економічного зростання.
Нагадаємо, 24 травня ц.р. заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман заявила, що Ізраїль "у найближчі тижні" має намір скасувати візовий режим для громадян України.
Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху доручив МЗС країни почати переговори з Україною щодо технічних і юридичних аспектів скасування режиму візового.
Ініціаторами розгляду зазначеного питання в Ізраїлі були лідер партії "Наш дім Ізраїль" (НДІ), міністр закордонних справ Авігдор Ліберман і міністр туризму Стас Місежніков.
Саме завдяки старанням НДІ у вересні 2008 р. був скасований візовий режим між Ізраїлем і Росією. Позитивний досвід безвізового туристичного обміну з Росією спонукав НДІ домагатися скасування візового режиму і з Україною.
Принципова домовленість про це була досягнута 7 грудня 2009 р. між тодішнім прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко та Ліберманом.
Також нагадаємо, що 25 листопада 2009 р. уряд Ізраїлю оголосив про спрощення візових процедур для українців. Тоді нововведення назвали першим вагомим кроком, який підтверджує серйозність намірів ізраїльської сторони щодо реалізації програми повного скасування візового режиму з Україною.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас