Правила для мігрантів у Москві не вплинуть на українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правила для мігрантів у Москві не вплинуть на українців

Казна та Політика
419
Створення правил для мігрантів в Москві не позначиться на українцях, що приїжджають на роботу до російської столиці.
Про це власному кореспондентові УНІАН в РФ повідомив глава Федеральної міграційної служби (ФМС) Росії Костянтин Ромодановський в ході XIV Петербурзького міжнародного економічного форуму.
"Це ні в якому разі не відіб'ється (на українцях )", - сказав Ромодановський.
В той же час, коментуючи намір влади Москви розробити кодекс москвича, який допоможе приїжджім влаштуватися в російській столиці, Ромодановський висловив думку, що така ініціатива нічого не вирішить.
"потрібно мислити ширшими категоріями, ніж карта Москви. Не можна Москву виділяти з Росії. Москва - це теж частина Росії", - підкреслив він.
"У нас немає колючого дроту, яким обнесена Москва, - потрібно створювати умови", - додав він.
За словами Ромодановського, коли говорять, що в тому або іншому регіоні проживають ті або інші національності, то, швидше за все, це люди - громадяни Росії.
"Як ми можемо визначити - проживають українці або молдовани. Якщо вони живуть десь, то вони мають постійну реєстрацію або громадянство Росії. Говорити про міграційний процес і національну карту Москви - це дещо некоректно", - сказав глава ФМС.
Він переконаний, що таке правило не потрібне взагалі, а необхідно створювати необхідні умови для мігрантів - "аби люди не жили в підвалах і на горищах".
Як повідомляв УНІАН, голова Комітету міжрегіональних зв'язків і національної політики Москви Михайла Соломенцев повідомив, що влада Москви планує незабаром розробити кодекс москвича, який допоможе приїжджім влаштуватися в російській столиці.
Зокрема, він зазначив, що життєвий устрій Москви базується на російських культурі і традиціях, що склалися століттями, і всі, хто приїжджає сюди жити, повинні це поважати. Поки існують неписані правила, яких зобов'язані дотримуватися жителі столичного мегаполісу: не різати барана у дворі, не смажити шашлик на балконі.
"А найближчим часом ми хочемо розробити зведення правил, які допоможуть швидше освоїтися приїжджим, які залишаються в Москві на постійне місце проживання", - підкреслив Соломенцев.
Розробку документів доручили московській діаспорі. Після отримання пропозицій від діаспори влада міста залучить до цього питання учених, які допоможуть у результаті розробити кодекс москвича.
"Приїжджає людина, а їй земляки дають книжку: поглянь, почитай, що тут прийнято, а що не прийнято. Ми упевнені, що це важлива вимога допоможе всім жителям столиці без виключення стати москвичами", - уклав глава комітету, відзначивши, що Юрій Лужков дав доручення своєму першому заступникові Людмилі Швецовій розробити разом з Комітетом міжрегіональних зв'язків і національної політики і вченими програму інтернаціонального виховання в школах
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас