В Китаї через зливи загинуло 132 людини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Китаї через зливи загинуло 132 людини

Казна та Політика
176
Через зливи на півдні Китаю постраждали сотні тисяч людей.
"Близько 80 осіб залишаються зниклими без вісти, більше 860 тисяч поранено або вимушені залишити будинки, які залишилися під водою", - повідомляють в міністерстві водних ресурсів КНР.
В шести провінціях Китаю зливи не припиняються з 13 червня. Найсильніше страждають Сичуань, Фуцзянь і Гуансі-Чжуанський автономний район. У цих регіонах під загрозою знаходяться більше 2,5 мільйонів людей.
В результаті повені в регіоні повністю зруйновані або частково пошкоджено 30 тисяч будинків. Стихія провокує масивні зсуви, руйнує дороги і мости.
За попередніми підрахункам, економічний збиток від паводку вже перевищив 2,7 мільярда юанів (397 млн дол). На даний момент в безпечні райони евакуйовані сотні тисяч осіб.
Прогнози синоптиків залишають бажати кращого: дощі продовжаться на більшій частині південного Китаю ще, як мінімум, 10 днів. Кількість опадів у кілька разів перевищує середні показники цієї пори року по регіону.
Кількість жертв безперервно зростає. 18 червня цього року повідомлялося, що під землю пішло 20 будинків і 42 людини загинули. зниклими без вісти вважалися 49 людей.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас