Радмін Криму готує законопроект про особливий порядок інвестдіяльності на території АРК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радмін Криму готує законопроект про особливий порядок інвестдіяльності на території АРК

Казна та Політика
185
Робоча група Ради міністрів Криму спільно з незалежними експертами, а також Мінюстом і Адміністрацією президента України готує законопроект про особливий порядок інвестиційної діяльності на території АРК і Севастополя. Даний документ у липні планує розглянути Верховна Рада. Про це в інтерв'ю "Дзеркало тижня" повідомив прем'єр-міністр автономії Василь Джарти.
За його словами, ухвалення даного законопроекту необхідне для того, щоб кримська влада могла б регулювати оподаткування у пріоритетних сферах.
"Ми маємо такі повноваження за Конституцією Криму, але ця норма не працює, оскільки іншими законами не враховується, - пояснив Джарти. - Тому було б доцільно законом про порядок інвестиційної діяльності в Криму надати податкові канікули для інвесторів, наприклад, на п'ять років - на податок на прибуток, на ПДВ з ввезення устаткування, яке є частиною інвестпроекту, із земельного податку".
Окрім цього, уточнив прем'єр, на рівні Криму в законопроекті пропонується забезпечити інвесторові спрощений режим проходження адміністративних процедур - "єдине вікно" для реєстрації, узгодження і тому подібне
"Зі свого боку, держава повинна гарантувати стабільність порядку здійснення інвестдіяльності, збереження майнових і немайнових прав інвесторів і компенсацію витрат і збитків за проектом у разі зміни або відміни закону", - додав Джарти.
За його словами, закон повинен також встановити планку об'єму інвестицій, нижче якої інвестор не може претендувати на отримання таких пільг. "Це - необхідний комплекс умов, для того, щоб до Криму прийшов системний і, я б навіть сказав, - стратегічний інвестор", - упевнений прем'єр.
Він також запевнив, що підготовений законопроект кореспондуватиметься з новим Податковим кодексом стосовно переліку і характеру пільг, які можуть надаватися інвесторам, і з урахуванням конституційних повноважень АРК. "Наші пропозиції вже відпрацьовуються міністерством фінансів України", - уточнив він.
За словами Джарти, законопроект може бути поданий на розгляд до парламенту вже в липні. "Мені хотілося б закінчити його, поки Верховна Рада не піде на канікули, і щоб з 1 січня 2011 цей закон вже працював", - зазначив він.
Прем'єр також додав, що його уряд робить ставку на розвиток в автономії охорони здоров'я на базі санаторно-курортного комплексу, відпочинок і туризм.
"Третій напрям - аграрно-промисловий комплекс, а також екологічні проекти. Ми повинні відродити лікувальну базу кримських курортів. Я вважаю, що це наш пріоритетний напрям", - уточнив він.
Це, упевнений Джарти, дозволить відновити цілорічну роботу кримських оздоровниць. "Адже в чому проблема Криму? Курортний сезон триває три місяці, а то й менше. Ми повинні його розширити, в ідеалі - зробити на цілий рік", - відзначив прем'єр.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас