Голова ФДМ звинуватив компанію Коломойського у брехні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФДМ звинуватив компанію Коломойського у брехні

Фондовий ринок
419
Фонд державного майна заявляє про своєчасне повідомлення компанії Màntara Holding (Кіпр) про її недопуск до конкурсу з продажу 76% холдинговій компанії "Луганськтепловоз" (Луганськ).
Про це в ефірі телекомпанії "Україна" сказав голова ФДМ Олександр Рябченко.
"За 6 днів до закінчення конкурсу, у вівторок, 8 числа, учасник від Кіпру бачив, оскільки в його присутності був розкритий конверт, що у нього немає одного документа, обов'язкового для участі в конкурсі. Це брехня, що в останню ніч це побачили, він знав за 6 днів до конкурсу, що він не учасник конкурсу", - сказав голова ФДМ.
Він додав, що фонд готовий розмістити в інтернеті копію повідомлення про недопуск до конкурсу, яку кіпрська компанія отримала за 6 днів до його проведення.
Рябченко також позитивно оцінив результати конкурсу з продажу "Луганськтепловоза".
"Це добре, що не НВО Фрунзе перемогло в конкурсі, а "Трансмашхолдинг". Тому що "Трансмашхолдинг" - це саме ті, хто виробляє і продає тепловози. Я вважаю, добре, що цей конкурс завершився тим, що 7 тисяч людей будуть забезпечені роботою і заробітною платою", - сказав він.
Голова ФДМ висловив упевненість в тому, що новий власник підприємства забезпечить його розвиток.
Нагадаємо, раніше кіпрська Màntara Holding заявила, що вважає результати проведеного ФДМ 15 червня конкурсу з продажу 76% холдингової компанії "Луганськтепловоз" заздалегідь зумовленими.
За словами представника Màntara Holding В'ячеслава Деришева, ФДМ сповістив компанію про те, що її не допускають до конкурсу, за день до його проведення без конкретизації причин.
15 червня ФДМ визнав переможцем конкурсу з продажу 76% акцій "Луганськтепловозу" компанію "Брянський машинобудівний завод", яка запропонувала за даний актив 410 мільйонів гривень.
До участі в конкурсі ФДМ допустив Науково-виробниче об'єднання ім. Фрунзе (Суми, входить до групи "Енергетичний стандарт" бізнесмена Костянтина Григоришина ), УК "Брянський машинобудівний завод" (Росія, належить російському "Трансмашхолдингу").
Компанія Mantara Holding (Кіпр, близька до групи "Приватбанку") не була допущена до торгів, оскільки, за даними ФДМ, не надала комісії інформацію про джерела фінансування покупки держмайна, а також тому, що її фінансову звітність не завірив український аудитор, як того вимагає законодавство.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас