Мінпаленерго: Підвищення акцизу на нафтопродукти вплине на ціни лише з липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаленерго: Підвищення акцизу на нафтопродукти вплине на ціни лише з липня

Енергетика
183
Нафтотрейдери сьогодні не мають підстав для підвищення цін на нафтопродукти у зв'язку зі збільшенням акцизу на них, оскільки оперують створеними раніше запасами палива, заявив керівник департаменту газової нафтової і нафтопереробної промисловості Міністерства палива і енергетики України Костянтин Бородін.
"На сьогоднішній день запаси готових нафтопродуктів на ринку в середньому еквівалентні 45 дням поточного вжитку. В різних компаній, звичайно, по-різному, але в цілому підстав для негайного підвищення роздрібних цін ні у кого немає", - сказав він.
"Паливо із збільшеним акцизом ще не вироблено, не імпортовано і, тим більше, не може надійти в роздрібний продаж", - додав К.Бородін.
Він прогнозує, що паливо, куплене вже з врахуванням нових акцизних ставок, може надійти на український ринок в першій декаді липня.
Як повідомлялося, в травні Верховна Рада ухвалила закон про підвищення акцизів на алкогольні напої, пиво, сигарети і нафтопродукти, згідно з яким акцизний збір на бензини збільшено на 20% - до EUR132/тонна. Закон набув чинності 16 червня.
На думку учасників ринку, при інших незмінних збільшення акцизу може призвести до зростання роздрібних цін на 0,18-0,2 грн/літр, хоча при обговоренні закону уряд заявляв, що у нафтотрейдерів достатня рентабельність, аби утриматися від підвищення цін.
Крім того, в законі про підвищення акцизів уряду доручено забезпечити стягнення нових акцизних зборів без збільшення роздрібних цін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас