Єврокомісія, ЄЦБ та МВФ побачили, що Греція виправляється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія, ЄЦБ та МВФ побачили, що Греція виправляється

Казна та Політика
282
Європейська комісія, Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) відзначають успіхи Греції в реалізації реформ.
Про це говориться в спільній заяві цих трьох організацій, переданій УНІАН.
В заяві, схваленій за підсумками візиту 14-17 червня до Афін місії для попередньої оцінки ситуації в країні, наголошується, що програма економічних реформ Греції виконується відповідно до досягнутих раніше домовленостей.
В документі відмічений позитивний фіскальний розвиток, який виявляється, зокрема, в своєчасному отриманні центральним урядом запланованих доходів і в суворому контролі за витратною частиною бюджету.
“За попередніми даними на кінець травня, дефіцит державного бюджету був меншим, ніж передбачалося програмою”, - написано в заяві.
В документі також наголошується, що пенсійна реформа та інші ключові реформи, зокрема, реформування місцевої адміністрації, приватизація, ринку праці здійснюються відповідно до запланованих графіків.
Передбачається, що група експертів з Єврокомісії, ЄЦБ та МВФ повернеться до Афін в кінці липня для здійснення всебічного аналізу виконання програми фінансової стабілізації Греції.
Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня-початку травня країни-члени зони євро вирішили надати допомогу Греції для підтримки стабільності в цілому європейської валюти.
Програма реалізується спільно з МВФ впродовж 3 років. За цей період Греція може отримати 110 млрд. євро допомоги і кредитів від ЄС, країн-членів єврозони та МВФ.
Греція завершила 2009 рік з дефіцитом бюджету в 12,7% ВВП при максимально дозволеному в зоні євро в 3% ВВП.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас