У Японії посилено правила надання споживчих кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Японії посилено правила надання споживчих кредитів

Кредит&Депозит
379
Японские споживчі кредитори, такі як Takefuji Corp, Acom Co і Promise Co, готуються до нових правил ведення бізнесу, які, як очікується, завдадуть нового удару по індустрії, що і без того знаходиться у важкому положенні.
Нові правила, які діють від сьогодні, включають зниження до 20% з 29,2% максимальної відсоткової ставки, яку кредитори можуть пропонувати, і обмеження кількості осіб, що мають можливість отримати кредит.
Сума незабезпеченого боргу, яку може отримати той або інший клієнт, обмежуватиметься одній третиною його річного доходу. Раніше особа могла позичити стільки, скільки банки були готові були йому запропонувати. На даний момент цей ліміт перевищили 42% японських позичальників, що узяли споживчі кредити.
Клієнт, який хоче позичити більше напівмільйона єн у одного кредитора або в цілому мільйон єн з декількох джерел, повинен буде представити офіційні документи, які підтверджують його річний дохід.
Кредитори повинні будуть реєструватися в спеціальному бюро кредитних історій, аби забезпечити їх відповідність новим правилам, а також для обміну інформацією про позичальників з іншими фірмами в цілях запобігання практиці використання клієнтами декількох кредиторів для обходу кредитних лімітів.
Компанія, що бажає почати бізнес споживчого кредитування, буде зобов'язана мати чисті активи у розмірі 50 млн. єн і більш.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас