Індекси України в першій половині дня п'ятниці взяли курс на зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси України в першій половині дня п'ятниці взяли курс на зростання

Фондовий ринок
149
Фондові індекси України в п'ятницю з ранку демонструють позитивну динаміку: фондовий індекс ПФТС за станом на 10:50 кв виріс на 0,01% - до 821,43 пунктів, індекс акцій "Української біржі" (УБ, Київ) до цього часу виріс на 0,94% - до 2064,74 пунктів.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Олег Дрижак, сьогодні не очікується важливих макроекономічних даних, тому інвестори керуватимуться технічними чинниками і ціновою динамікою нафти і курсом євро.
В теперішній час, за його даними, ринки Азійсько-Тихоокеанського регіону (АТР) знаходяться переважно в "зеленій зоні" з помірними показниками зростання. Російські індекси доки теж невпевнено дорожчають. Євро і нафта мінімально знизилися від вчорашніх максимумів, а ф'ючерси на американські індекси торгуються зі зниженням на 0,2%.
Виходячи з цього, зранку на українських майданчиках існують передумови до висхідного руху котирувань, проте до кінця сесії, передбачає Дрижак, гравці можуть почати фіксувати "довгі" позиції в наближенні вихідних, що може відкорегувати значення індексів в другій половині дня. Крім того, цьому може сприяти також їх тривале, більше тижня, зростання.
За даними аналітика інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, уранішній позитив також підтримує вдале розміщення іспанських облігацій, що, як він вважає, сприяє відновленню у інвесторів апетиту до ризикових активів.
В цілому, за очікуваннями аналітика, протягом торговельної сесії на українських біржах очікується низька ринкова волатильность і слабка торговельна активність.
Як повідомив Іванишин, торговий обіг з акцій на фондовому майданчику "ПФТС" на відкритті перевищує обіг на "Українській біржі".
На фондовій біржі "ПФТС" найбільша торговельна активність спостерігається з облігацій внутрішньої державної позики Міністерства фінансів України, з облігацій банку "Хрещатик" і з акцій Авдіївського коксохімічного заводу.
В лідерах зростання з ранку на УБ знаходяться акції "Мостобуду" (+9,91%) на операції в об'ємі 400 грн. Дорожчають також акції Авдіївського коксохімічного заводу (+1,68%), "Західенерго" (+1,64%) і Укрсоцбанку (+1,6%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас