На закритті торгів у четвер індекс УБ втратив 0,45% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На закритті торгів у четвер індекс УБ втратив 0,45%

Фондовий ринок
104
Між вчорашнім негативним закриттям торговельних майданчиків в США і публікацією даних, що розчаровують, про стан американського ринку праці (15:30 за київським часом), на ринках ризикових активів домінували позитивні настрої на тлі зростання європейської валюти.
Європейські ринки акцій відкрилися незначним зниженням, відіграючи вчорашню ескалацію чуток про активізацію програми допомоги іспанському уряду, проте, за словами старшого аналітика інтернет-брокера iTrader Павла Ільяшенка, вже за годину після початку торгів індекси вийшли на позитивну територію.
Під час торговельної сесії в четвер, 17 червня, європейській валюті удалося піднятися до рівня 1,24, що є тритижневим максимумом, завдяки вдалому аукціону з розміщення іспанських боргових зобов'язань (покупців привабила поточна висока прибутковість зобов'язань), а також рішенню іспанського регулятора про публікацію стрес-тестів банківських інститутів, які повинні покласти край спекуляціям про нестабільність місцевої банківської системи.
Цікаво, що всупереч сприятливому новинному потоку, прибутковість 10-річних облігації Іспанії протягом дня досягала практично 5%, повторивши рекорд 2008 року. При цьому в другій половині дня прибутковість даних зобов'язань спустилася нижче за рівень попереднього закриття.
Однак публікація слабких даних про кількість первинних звернень із безробіття в Сполучених Штатах спровокувала розпродажі на світових майданчиках, навіть не дивлячись на порівняльну стабільність євро. Локальне зниження кореляції між фондовими індексами і динамікою європейської валюти повертає нас до ідеї про те, що стабілізація на європейському борговому ринку не означає автоматичного зростання ризикових активів через побоювання зменшення темпів зростання світової економіки.
Глобальні економічні дані четверга розділилися на дві групи: порівняно позитивні дані і однозначно негативні.
Позитив:
  • Випереджаючий індикатор в США за підсумками травня виріс на 0,4%, підтримуючи упевненість в продовженні відновлення американської економіки в другому півріччі;
  • Не дивлячись на сильний долар, торговельний дефіцит Сполучених Штатів розширився менш очікуваного: від переглянутого убік зниження -$101 млрд. до -$109 млрд. В даному випадку ми маємо справу з четвертим підряд розширенням торговельного дефіциту, проте темп зростання дефіциту сповільнюється;
  • Індекс споживчих цін в Сполучених Штатах знижується другий місяць поспіль, але темпи зниження не перевищують очікувань ринку.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас