У Великобританії відбудеться масштабна реформа фінансового регулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії відбудеться масштабна реформа фінансового регулювання

Казна та Політика
190
Канцлер Казначейства Великобританії Джордж Осборн заявив, що в результаті запланованої реформи фінансового регулювання в країні зникне Управління з фінансових ринків (Financial Services Authority, FSA), а більшість його функцій буде передано Банку Англії.
Виступаючи на традиційній вечері в лондонському Сіті, міністр сказав, що нинішня "трьохелементна" система, коли фінансове регулювання ділили між собою FSA, Банк Англії і Мінфін, буде повністю реформована до кінця 2012 р. для надійного забезпечення стабільності фінансової системи країни.
За його словами, головною проблемою, з якою зіткнулася Великобританія, коли розпочалась криза, стала розмитість рамок відповідальності. В результаті ніхто конкретно не стежив за нестримно зростаючим внутрішнім держборгом і, як наслідок, ніхто не виявився відповідальним за те, що він досяг рекордних показників.
За планом уряду, із складу FSA буде виділено три самостійних органи. Той підрозділ, який зараз здійснює нагляд за фінансовими установами, буде збережений і продовжить виконувати колишні функції, проте буде повністю підпорядкований Центральному банку. Інші два підрозділи, які займаються захистом клієнтів і боротьбою із злочинами у сфері економіки, перейдуть під контроль Агентства із захисту інтересів споживачів і Агентства по боротьбі з економічними злочинами відповідно.
Крім того, усередині самого Банку Англії планується створення Комітету з фінансової політики, який буде наділений значними повноваженнями. Він буде займатись системними питаннями, що визначають макроекономічну і фінансову стабільність, а також розробкою заходів із усунення можливих ризиків у цій сфері.
Міністр також звернувся до нинішнього глави FSA Гектора Сентса, який мав піти у відставку цього літа, з проханням залишитися на своїй посаді і проконтролювати перехід ключових підрозділів до складу Банку Англії.
Нинішня система фінансового регулювання була створена в 1997 р. тодішнім міністром фінансів лейбористом Гордоном Брауном, і, на думку багатьох, вона показала свою неефективність під час кризи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас