Уряд США прийняв рішення про делістинг акцій Fannie Mae та Freddie Mac с NYSE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд США прийняв рішення про делістинг акцій Fannie Mae та Freddie Mac с NYSE

Казна та Політика
212
Уряд США прийняв рішення зобов'язати найбільші в країні іпотечні агентства Fannie Mae і Freddie Mac провести делістинг своїх звичайних акцій з нью-йоркської фондової біржі (NYSE). Відповідну постанову опублікувало в середу Федеральне агентство житлового фінансування США. Обидві компанії, у свою чергу, також підтвердили розпорядження американської влади в своїх прес-релізах. Таким чином, цінні папери іпотечних гігантів виключаються з котирувального списку NYSE і надалі не торгуватимуться на біржі.
На думку керівництва федерального агентства, рішення про делістинг звичайних акцій компаній безпосередньо не пов'язане з фінансовим станом Fannie Mae і Freddie Mac, а викликане технічною стороною питання, зокрема невідповідністю рівня котирувань іпотечних гігантів вимогам біржі.
Fannie Mae, а також її конкурент Freddie Mac грають ключову роль в системі житлового фінансування США. В сумі дві ці компанії тримають або гарантують близько половини всіх іпотечних кредитів в США вартістю в 5,5 трлн доларів.
Fannie Mae і Freddie Mac напевно збанкрутіли б під час іпотечної і фінансової кризи в США, коли б не активна грошова підтримка з боку держави. Восени 2008 року Міністерство фінансів країни оголосило про націоналізацію Fannie Mae і Freddie Mac, які до цього користувалися статусом "підприємств, що спонсоруються урядом" (GSE). Глава американського Мінфіну Генрі Полсон пояснив це нелегке для федеральних влади рішення тим, що "Fannie Mae і Freddie Mac настільки великі і переплетені зі всією фінансовою системою країни, що їх крах призведе до колосальних потрясінь на національному і міжнародному ринках".
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас