У Парламенті з'явилась тема. яка об'єднала регіоналів із БЮТ та НУ-НС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Парламенті з'явилась тема. яка об'єднала регіоналів із БЮТ та НУ-НС

Казна та Політика
419
Верховній Раді пропонують відхилити проект закону про внесення змін до Закону України "Про державну службу" відносно контролю за рівнем професійної придатності осіб, які приймаються на державну службу. Постанову про відхилення законопроекту сьогодні в парламенті зареєстрували відразу 7 нардепів: нунсівець Олександр Омельченко, комуніст Сергій Гордієнко, регіонали - Олег Надоша, Василь Демчишен і Анатолій Горбатюк, бютівці - Микола Трайдук і Віктор Павленко.
Таке єднання представників чотирьох із п'яти парламентських фракцій викликала ідея литвиновца Олега Зарубінського про введення в Україні обов'язкової незалежної атестації претендентів на посади державних службовців.
Зокрема, Зарубінський пропонує вважати будь-якого призначенця до проходження незалежної професійної атестації особою, яка тимчасово обіймає відповідну посаду в державному органі або його апараті. І остаточно вирішувати питання про призначення лише після успішного тестування, на якому можуть бути присутніми спостерігачі - представники громадських організацій і учбових закладів. В той же час Зарубінський пропонував заборонити проводити таку атестацію на території адміністративно-територіальної одиниці, де знаходиться державний орган, на місце в якому претендує особа.
Що стосується власне тестування, то нардеп пропонує проводити його з двох предметів - української мови і предмету, визначеного Головним управлінням державної служби при Кабміні профільним для відповідної посади.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас