Світовий банк знизив прогноз зростання ВВП Росії у 2010 р. до 4,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк знизив прогноз зростання ВВП Росії у 2010 р. до 4,5%

Казна та Політика
111
Світовий банк скорегував березневу оцінку реального зростання ВВП Росії в 2010 році на рівні 5-5,5% у бік зниження 4,5%. У березні прогноз був покращений в порівнянні з січневим, який складав 3,2%.
В доповіді організації наголошується, що прогноз переглянутий з врахуванням "повільнішого, ніж очікувалося, відновлення в I кварталі 2010 року і виникненням нових ризиків подальшого уповільнення".
Водночас Світовий банк поліпшив прогноз зростання російської економіки наступного року з 3,5% до 4,8%.
Зростання світового ВВП в поточному і майбутньому роках оцінюється на рівні 3,3%, а в 2012 році світова економіка, за прогнозами, зросте на 3,6%.
Разом з тим, Світовий банк знизив оцінку рівня бідності в Росії в поточному році до 11,4% з 12,5%, які прогнозувалися в березні. Фахівці СБ зазначають, що рівень бідності торік залишився приблизно таким самим, як і в 2008 році, що, видно, пов'язано з тим, що рівень безробіття виріс не так сильно, як очікувалося.
"Після невтішних результатів I кварталу 2010р. низка провідних показників за квітень-травень свідчить про пожвавлення економічної активності, яке, ймовірно, повинне зберегтися до кінця року", - говориться в доповіді Світового банку.
СБ вважає, що основними чинниками економічного зростання в Росії в поточному році стануть перш за все помірне зростання вжитку і ефект бази, який відображає низький рівень перших двох кварталів 2009 року.
На думку експертів Світового банку, низький рівень внутрішнього попиту в Росії і криза в єврозоні можуть підірвати відновлення російської економіки, тому російській владі потрібно посилити бюджетну політику, оздоровити інвестиційний клімат і зайнятися реформами держуправління, соціальної і фінансової сфер.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас