Український ринок акцій у середу закрився на рівні значень вівторка, розвернувшись вниз на посиленні зовнішнього негативу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у середу закрився на рівні значень вівторка, розвернувшись вниз на посиленні зовнішнього негативу

Фондовий ринок
164
Український ринок акцій в середу в другій половині дня розгубив все уранішнє зростання услід за падінням світових майданчиків, закрившись мінімальною різноспрямованою динамікою: індекс "Української біржі" (УБ) за підсумками дня зафіксувався на рівні "мінус" 0,15% - 2054,86 пункту, тоді як індекс ПФТС показав зростання на 0,68% - до 820,49 пунктів.
Торгова активність цього дня трималася на високому рівні протягом всієї торговельної сесії. Проте "бичачі" настрої, які домінували в першій половині дня, в другій половині змінило переважання продажів під тиском зовнішнього негативу.
Як зазначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, настрої на світових ринках затьмарили суперечливі новини з Іспанії відносно проблем з розміщенням облігацій і покриттям бюджетного дефіциту, а також різнополярна статистика із США.
Як зазначив аналітик, Єврокомісія спростувала чутки про те, що Євросоюз, Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Мінфін США мають намір відкрити кредитну лінію на EUR250 млрд для уряду Іспанії, що викликало негативну реакцію на сировинних і європейських фондових ринках, а також зниження курсу євро до долара.
За словами менеджера з торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "БГ Капітал". Тетяни Чуб, статистика з будівельного сектора, що вийшла в США в другій половині дня, обрушила глобальні ринки і викликала посилення продажів на УБ.
Як зазначила експерт, "проти ринку" йшли виключно акції "Укртелекому" (+4,12%) у зв'язку із заявою глави Фонду держмайна Олександра Рябченка про зацікавленість інвесторів в приватизації цього об'єкту, а також акції Авдіївського коксохіму (+3,09%) на новинах про плани з об'єднання Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча і "Метінвеста".
В цілому на УБ ліквідні папери продемонстрували різноспрямовану динаміку, при цьому більшість їх закрилося в негативній зоні.
Найбільшу підтримку індексу УБ, окрім акцій "Укртелекому" і Авдіївського коксохіму, надали акції банків - Укрсоцбанку (+1,98%) і Райффайзен банку Аваль (+1,02%).
Крім того, істотне зростання продемонстрували акції "Луганськтепловозу" (+8,66%) За словами В.Іванишина, з одного боку, зростанню акцій сприяла оцінка ринком того, що ціна продажу за 410 млн грн. не відображає його реальної вартості. Крім того, додав аналітик, частина інвесторів чекає істотного поліпшення операційних і фінансових показників в найближчі декілька років унаслідок розміщення виробничих замовлень "Трансмашхолдинга" (РФ) на потужностях "Луганськтепловозу".
Як зазначив Іванішин, акції ГЗК продемонстрували зростання на тлі інформації, що в січні-квітні 2010 року добувна промисловість України (окрім паливно-енергетичної сировини) отримала сукупний прибуток у розмірі 3,193 млрд грн. Акції Північного ГЗК подорожчали на 3,07%, Полтавського ГЗК - на 1,94%.
Аутсайдерами дня виявилися акції ММК ім. Ілліча (-11,11%), які коректувалися після зростання у вівторок, шахти "Комсомолець Донбасу" (-5,05%) і "Стиролу" (-4,66%).
В негативній зоні також закрилися акції енергогенеруючих, металургійних і машинобудівних компаній.
На УБ обсяг торгів акціями склав 94,1 млн грн.
На ПФТС з акціями було здійснено операцій на суму 15,6 млн грн.
За прогнозом Іванішина, в четвер темпи зростання українського фондового ринку продовжать падати, і протягом дня, швидше за все, індекси продемонструють мляву негативну динаміку.
Як зазначив аналітик, увага світових фінансових ринків обернена на події довкола Іспанії і суперечність інформації відносно допомоги МВФ. Крім того, додав Іванишин, перший робочий день на поточному тижні в Китаї після трьох вихідних і новинний фон по ринку нерухомості в Піднебесній може чинити тиск на світові фінансові ринки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас