Аналітики: "Луганськтепловоз" продали вдвічі дешевше ринкової ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: "Луганськтепловоз" продали вдвічі дешевше ринкової ціни

Фондовий ринок
375
Економічні експерти негативно оцінюють результати продажу 76,001% акцій Холдингової компанії "Луганськтепловоз", що відбулася 15 червня 2010 року. Аналітики акцентують увагу на низькій ціні продажу держпакету, унаслідок чого передбачають подальші невдачі в процесі приватизації, зокрема - при продажу "Укртелекому".
76% акцій "Луганськтепловоза", куплені "Трансмашхолдингом" за 410 мільйонів гривень, продані удвічі дешевше за ринкову ціну, зазначає аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital Єгор Самусенко. "Вчорашня (14 червня 2010 року) завершальна ціна акцій "Луганськтепловозу" на Українській біржі склала 4,79 гривен за акцію - удвічі вище за ціну продажу", - говорить він.
"Ціна в 410 мільйонів гривень за пакет в 76,% акцій "Луганськтепловозу" означає, що ціна однієї акції по операції склала близько 2,46 гривні, що на 49% нижче за ринкову ціну", - погоджується з думкою Єгора Самусенка аналітик інвестиційної групи "Сократ" Максим Штепа.
Аналогічної точки зору дотримується аналітик Eavex Capital Оксана Лешук, яка зазначає, що, виходячи з котирувань "Луганськтепловозу" на "Українській біржі" напередодні торгів, держпакет коштував 797 мільйонів гривень.
Фондовий ринок негативно відреагував на результат приватизаційного конкурсу з продажу держпакету акцій ХК "Луганськтепловоз". Перша ж інформація про запропоновані учасниками суми призвела до масованих продажів і знизила акції на 15,4% - до 4 гривень. Далі, зусиллями деяких гравців цінні папери повернулися до рівня 4,5 гривень, проте не змогли протриматися на даних позиціях. В результаті вартість акції "Луганськтепловозу" просідала нижче за відмітку 4 гривень. До закриття торгів акції "Луганськтепловозу" втратили у вартості 12%.
Аналітики ринку цінних паперів передбачають подальше стрімке падіння котирувань акцій "Луганськтепловозу", пов'язане з невдалою приватизацією держпакету акцій машинобудівного підприємства. "На майбутнє ми передбачаємо, що вартість акцій продовжить знижуватися до рівня в 2,7-2,8 гривень за акцію", - вважає Андрій Шевчишин, начальник аналітичного відділу ІГА "ТАСК".
На його думку, продаж державного пакету акцій "Луганськтепловозу" за заниженою ціною вказує на те, що "для ринку вже сформувався негативний сигнал, суть якого полягає в можливості формування продажу за ціною, близькою до стартової". Це особливо насторожує експертів напередодні приватизації ВАТ "Укртелеком".
31 березня 2010 року ФДМУ оголосив конкурс з продажу 76,001% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз". Стартова ціна пакету - 400 мільйонів гривень.
8 червня 2010 року ФДМУ прийняв три заявки на участь в приватизації 76,001% акцій холдингової компанії "Луганськтепловозу", які подали Брянський машинобудівний завод, НВО ім. Фрунзе і компанія "Мантара Холдинг", яка 14 червня напередодні проведення приватизаційного конкурсу рішенням ФДМ була усунена від участі в аукціонних торгах.
15 червня 2010 року Брянський машинобудівний завод, що входить в російський "Трансмашхолдинг", придбав 76,001% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" за 410 мільйонів гривень, що відповідало стартовій пропозиції переможця конкурсу. В ході аукціонних торгів не було зроблено жодного аукціонного кроку із підвищення ціни держпакету акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас