У Криму звільнили міністрів-комуністів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму звільнили міністрів-комуністів

Казна та Політика
404
Верховна рада Криму відправила у відставку віце-прем'єра Ради міністрів Криму Юрія Корнілова і міністра освіти і науки Криму Валерія Лаврова, призначених від фракції Компартії. Такі рішення були прийняті на сесії ВР Криму 16 червня.
Подання про звільнення Корнілова було внесене на сесію головою Радміну Василем Джарти, а Лавров 15 червня написав заяву з проханням прийняти його відставку.
Причину звільнення Лавров в заяві не вказав.
За відставку Корнілова проголосували 67 з 92 депутатів, звільнення Лаврова підтримали 69 із 90 депутатів (всього в раді 100 депутатів).
Корнілов і Лавров обіймали посади в Радміні за квотою фракції "Комуністи".
За словами голови фракції КПУ В'ячеслава Захарова, Джарти звільнив Корнілова і Лаврова з політичних мотивів, оскільки його фракція не підтримала створення коаліції у ВР Криму.
Нагадаємо, 15 червня керівник фракції Компартії у Верховній раді Криму Захаров вніс на розгляд сесії проект рішення, в якому вимагав дострокового звільнення Джарти з посади голови Радміну Криму.
Свою вимогу він пояснив тим, що Джарти без будь-яких пояснень зажадав від Ради Криму дострокового звільнення з посад членів уряду, призначених за квотою КПУ, - заступника голови Радміну Юрія Корнілова, міністра у справах сім'ї, молоді і гендерної політики Тетяни Єжової і міністра освіти і науки Валерія Лаврова.
31 травня фракції блоків "За Януковича", Блоку Куніцина, блоку Наталії Вітренко "Народна опозиція", фракції "Союз" і "Солідарність", а також група "Російська єдність" об'єдналися в коаліцію у Верховній раді Криму.
До коаліції не увійшли фракції Блоку Юлії Тимошенко, КПУ і "Курултай-Рух".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас