Фондові біржі України на тлі зовнішнього позитиву в середу відкрилися зростанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові біржі України на тлі зовнішнього позитиву в середу відкрилися зростанням

Фондовий ринок
102
Фондовий майданчик "Українська біржа" (УБ) на тлі сприятливого впливу зовнішньої кон'юнктури в середу відкрилася гепом вгору, позитивну динаміку демонструє також фондова біржа "ПФТС" (обидві - Київ). Індекс акцій УБ за перші п'ять хвилин торгів зріс на 2,05% - до 2100,17 пункту, фондовий індекс ПФТС підвищився на 0,06% - до 815,39 пункту.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Олег Дрижак, на тлі закриття зростанням американських фондових ринків (зростання індексів склало 2,4-2,8%), а також позитивної динаміки в середу ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР +1,8%), європейських індексів (+0,5%) і відкриття зростанням російського індексу РТС (+1%), на відкритті фондових ринків України складається упевнений позитивний фон, про що і свідчить їх уранішнє зростання.
Проте, експерт відзначив, що поки що не зовсім ясний настрій на відкритті американських майданчиків, оскільки ф'ючерси на S&P знизилися на 0,3%.
В цілому ж, серед ключових чинників, здатних вплинути на подальші торги на світових фондових ринках, і в результаті чинити тиск, або ж підтримаю на українські фондові індекси, О.Дрижак назвав вихід макроекономічної статистики як по єврозоні, так і по США. Менш значними, але все-таки впливовими будуть також дані за квітень щодо рівня безробіття у Великобританії, а також статдані щодо інфляції, вартості робочої сили і доходів у єврозоні.
Коментуючи ситуацію на відкритті торгівельної сесії в середу, аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин відзначив поступове наростання на українських біржах торгівельної активності, що створює передумови для продовження "бичачої тенденції".
При цьому, як він додав, передумовою цьому також служить те, що побоювання щодо зниження рейтингу Греції виявилися перебільшеними, фінансові ринки більшою мірою ігнорують негативні новини, і з ентузіазмом сприймають позитивні, що характерний на етапі відновлення "бичачих настроїв".
В лідерах зростання в середу з ранку на УБ акції "Мостобуду" (+9,79%) і "Укртелекому" (+6,45%). Проте аналітик відзначив, що якщо акції "Мостобуду" зросли на одній операції обсягом в 3 тис. грн., то папери "Укртелекому" зростають на відносно високих обертах, що підтверджує наявність інтересу інвесторів до його акцій, які демонструють істотне зростання другий день поспіль.
Аналітик також відзначив невпевнене відновлення попиту на акції металургійних компаній. Лідер зростання в секторі - Алчевський металургійний комбінат (+5,46%).
Дещо відстають від ринку акції енергогенеруючих компаній: "Центренерго" (+1,97%), "Донбасенерго" (+1,6%).
На слабких оборотах торгуються акції вагонобудівників: Крюковський вагонобудівний завод (+2,61%), "Луганськтепловоз" (+2,02%), Маріупольський завод важкого машинобудування (+1,26%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас