"Пузата хата" просить "Укрсоцбанк" почати переговори про реструктуризацію кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Пузата хата" просить "Укрсоцбанк" почати переговори про реструктуризацію кредиту

Казна та Політика
1502
Керівництво і трудовий колектив мережі ресторанів "Пузата хата" звертаються до керівництва АКБ "Укрсоцбанк" з проханням погодитися на переговори про реструктуризацію кредиту. Про це йдеться у відкритому зверненні мережі ресторанів "Пузата хата" до керівництва "Укрсоцбанку".
Як відзначається в зверненні, "керівництво і трудовий колектив мережі ресторанів "Пузата хата" змушені відкрито звернутися до керівництва АКБ "Укрсоцбанк", що входить до Unicredit. Group, з проханням погодитися на переговори про реструктуризацію кредиту. Нинішня безкомпромісна позиція банку робить неминучим банкрутство "Пузатої хати". Досі неодноразові спроби керівництва "Пузатої хати" провести переговори про реструктуризацію боргу не знаходили підтримки з боку менеджменту "Укрсоцбанку".
Як відзначається в документі, "в 2007 році "Укрсоцбанк" видав "Пузатій хаті" 50-мільйонний валютний кредит із ставкою 11%. Рентабельність компанії на той момент складала характерні для галузі швидкого харчування 10%. Пізніше, в 2008 році сума кредитних коштів була збільшена до 70 млн. дол. Також за ініціативою банку була збільшена процентна ставка. Кредит був виданий на розвиток мережі ресторанів. Банк повністю контролював цільове витрачання коштів. Компанія справно обслуговувала позику і розвивала свою діяльність, побудувавши 22 нові ресторани".
Як відзначає "Пузата хата", "поки долар коштував 5 грн., сума щомісячних виплат по кредиту складала 4 млн. грн. Після різкого обвалення курсу гривні сума виплат зросла до 7 млн. грн. в місяць. Крім того, криза привела до падіння оборотів компанії на 20%. На докризові показники компанії вдалося повернутися лише восени 2009 року. Наступного удару по стійкості мережі ресторанів завдала епідемія грипу, наслідки якого вдалося здолати лише через чотири місяці".
В той же час, сьогодні робота "Пузатої хати" вирівнялася, оборот стабілізувався і вийшов на докризовий рівень в гривневому численні, що дає привід для оптимізму.
"Пузата хата" відзначає, що обслуговувала кредит в повному обсязі до квітня 2010 року. Проте компанія з вказаних вище причин втратила рентабельність, накопичена заборгованість перед постачальниками досягла критичної маси і на початку квітня 2010 року декілька постачальників "Пузатої хати" подали позови про банкрутство мережі ресторанів.
Компанія відзначає, що "багато разів зверталася до керівництва "Укрсоцбанку" з проханням переглянути графік і умови обслуговування кредиту. Але банк наполягав на незмінності умов кредитної угоди".
При цьому в зверненні відзначається, що "в цей же час інвестиційні банкіри Unicredit Group неодноразово пропонували керівництву "Пузатої хати" продати контрольний пакет акцій мережі ресторанів".
"Для компанії "Пузата хата" банкрутство є дуже небажаним. Компанія не хоче банкрутства і прагне до взаємовигідної співпраці з "Укрсоцбанком" і постачальниками продукції. Банкротство компанії призведе до втрати 5000 робочих місць і до зникнення мережі ресторанів, в яких щороку харчуються 14,5 мільйонів відвідувачів", - сказано в зверненні керівництва і трудового колективу мережі ресторанів "Пузата хата".
Автори звернення просять керівництво "Укрсоцбанку" "без попередніх умов сісти за стіл переговорів і почати діалог про реструктуризацію боргу найбільшої національної української мережі ресторанів швидкого харчування".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас