Прем'єр заявляє, що сьогодні немає ресурсів для виконання рішення суду стосовно "РосУкрЕнерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр заявляє, що сьогодні немає ресурсів для виконання рішення суду стосовно "РосУкрЕнерго"

Енергетика
344
Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що сьогодні немає ресурсів для виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду стосовно "РосУкрЕнерго". Про це він сказав в інтерв'ю "Українській службі Бі-Бі-Сі".
"Ми не маємо вільних ресурсів - ні фінансів, ні газу, щоб зараз 100-процентно виконати рішення суду. Тому це питання перебуває на стадії вивчення, аби юридично грамотно вийти з ситуації. Але рішення суду - це рішення суду", - відзначив прем'єр.
Він вважає, що потрібно домовлятися. "Але в даному випадку я не веду мову про Фірташа (один з власників "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ), тому що йдеться про компанію, в якій 50 відсотків належить "Газпрому". Тому нам потрібно буде домовлятися як з російською стороною, так і із стороною, яка представлена українським власником", - сказав він.
В той же час М.Азаров заперечує можливість банкрутства "Нафтогазу України" через цю ситуацію. "Ні, звичайно, ми не допустимо банкротства системи "Нафтогазу". Тому що це головна компанія, яка поставляє газ Україні і здійснює транзит російського газу до Європи. Тому ні про яке банкротство не йдеться. Фінансова ситуація в Україні складна, але не настільки, щоб ми допустили банкротство "Нафтогазу", - підкреслив прем'єр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас