Азаров називає "типовим рейдерством" ситуацію довкола ММК ім. Ілліча — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров називає "типовим рейдерством" ситуацію довкола ММК ім. Ілліча

Казна та Політика
797
Прем'єр-міністр України Микола Азаров називає "типовим рейдерством" ситуацію довкола Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча. Таку думку він висловив в ексклюзивному інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі.
"Що ж до комбінату Ілліча в Маріуполі, то тут - типова спроба рейдерського захвату. Зараз уряд контролює ситуацію і не допустить такого рейдерства", - відзначив він.
Кажучи про інший комбінат - "Запоріжсталь", М.Азаров повідомив, що процедура оформлення угоди про продаж була припинена. "Уряд уважно контролюватиме цей процес і надалі. Найголовніше, щоб суд прийняв рішення на користь законних власників цього підприємства", - відзначив прем'єр.
Як повідомлялося, 26 травня ц.р. представник компанії "Формігос Холдинг Лтд." (Кіпр) Борис Подільський заявив, що 90% акцій ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" були придбані на користь російської компанії.
За його словами, компанією "Формігос Холдинг Лтд.", "Рівейн Лтд.", а також якісь інші викупили 100% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь", якому належать близько 90% акцій ММК ім. Ілліча.
В той же час, генеральний директор ММК ім. Ілліча В.Бойко спростовував інформацію про продаж підприємства, заявляючи про рейдерську атаку на меткомбінат.
3 червня ц.р. прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Комісія з боротьби з рейдерством найближчим часом вивчить ситуацію на ММК ім. Ілліча. Прем'єр підкреслив, що відповідне доручення було дане Президентом України Віктором Януковичем.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас